Britisk utdanningsorganisasjon slår dataspillalarm

Mener foreldrene ikke tar ansvar.

27. mars 2012 18:19

(PressFire.no): Den britiske læring- og utdanningsorganisasjonen ATL mener at foreldre må ta mer ansvar for barnas dataspilling.

Ifølge organisasjonen blir ikke aldersgrensene på voldelige spill overholdt, og barna spiller så mye at det har negativ påvirkning på evnen til å lære. Nå blir emnet tatt opp på en konferanse i neste uke, skriver BBC.


- Ingen god forberedelse på livet

Likevel innrømmer sjefen for ATL, Dr. Mary Bousted, overfor BBC at det er vanskelig å håndheve aldersgrensene – på lik linje med filmer eller tv.

- Dette handler om å minne foreldre eller foresatte om at de har et veldig virkelig ansvar for barna siden skolene ikke kan håndtere det alene, sier hun, og forteller at det krever mye jobb å tilrettelegge for at de minste skal lære på mest mulig effektiv måte.

- Hvis de er oppe til tolv eller ett om natta for å spille dataspill, og kommer til skolen utmattet uten å kommunisere med andre barn, er det ikke en god måte å forberede seg på skole – og ingen god forberedelse på livet, sier hun.

Nå håper de at det forskes på emnet slik at det det vil gjøre det lettere å få gjennom strengere lovforslag.

- Ikke lignende tall i Norge

Direktør for internett og nye medier hos IKT, Torgeir Waterhouse, forteller PressFire at de ikke har tall som underbygger at norske skoler har samme erfaringene med dataspill som ATL i Storbritannia skisserer.

Waterhouse påpeker at det er problematisk om barn sitter våkne på nattestid uansett hva det måtte være.

- Det som er gjennomgangstonen når det kommer til digitale plattformer, er at foreldrene ikke er på banen for å ivareta barnas velvære som til vanlig, forteller Waterhouse.

Foto: Creative Commons / Patrick Brosset

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3