«Borderlands 2» kopierte kjent «Star Wars»-kunst

- Dette vil få konsekvenser, sier «Borderlands 2»-sjefen

22. september 2012 19:12

(Pressfire.no): Britiske Olly Moss fikk sjokk da han fikk se kunsten som fulgte med i «Borderlands 2» boksen. 

Det var nemlig overveldende likt hans egen kunst basert på «Star Wars: The Empire Strikes Back», et kunstverk som ble bestilt av Lucasarts i sin tid. 

Bare veldig, veldig skuffet.

- Jeg er ikke sint, bare veldig skuffet. Gearbox er en av mine favorittutviklere og jeg ville ha elsket muligheten til å jobbe med dem, skrev Moss via Twitter.

Selv er kunstneren ikke helt ukjent i spillverdenen selv. Han har blandt annet laget kunst for «Resistance 3», som kom ut i fjor. 

Moss har en særdeles distinkt stil, noe som gjorde at det var en fan av ham som først merket en tydelig Moss-stil over bakgrunnen inne i «Borderlands 2»-coveret. 

Han var nødt å avkrefte at dette var hans eget arbeid.

Visse elementer av originalen er tydelig kopiert over til «Borderlands 2»-versjonen. Skyene i bakgrunnen er dessuten nærmest identisk i både versjonene, noe kunstneren selv gjorde fansen oppmerksom på. 

- Selv om man låner fra hverandre i kunst er det dårlig stil å klippe og lime direkte fra det originale konseptet, påpeker Moss.  

- Det virker som latskap. Om Gearbox hadde ringt så hadde jeg gjort noe nytt til spillet selv. Jeg elsker spillene deres, sa Moss og poengterte at han absolutt ikke hadde noen planer om å saksøke utviklerne for imitasjonen.  

Jobbtilbud fra Gearbox?

Gearbox-sjefen Randy Pitchford fikk med seg kunstnerens hjertesmerte, og sendte oppmuntrende ord via Twitter

- Du er fantastisk! Inspirasjon er en del av kunst, og du har inspirert oss. Men det som ble direkte kopiert var ukult, så… konsekvenser.

Hvilke konsekvenser han hinter til blir ikke nevnt. Han ber derimot kunstneren om å lese sin mail og sier selv at han «elsker ham».

Hva de snakket om på privaten vites ikke, men der virker som de har skværet opp, og litt til. 

Kunstneren svarte Pitchford forlegent at han skulle ønske han aldri sa noe om det, og at det absolutt ikke var et stort problem i hans øyne.

- Du er fantastisk, Olly. Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen nå, avsluttet Pitchfork Twitter-samtalen med.

Moss poengterte til fansen at spillet fortsatt er fantastisk, og at ingen burde slutte å spille for hans skyld. 

«Borderlands 2» fikk en varm femmer her på Pressfire. Les gjerne anmeldelsen vår.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3