Vant rettssaken mot «World of Warcraft-snyltere»

Ga spillere et uærlig fortrinn.

19. oktober 2013 13:48

(PressFire.no): Etter en to år lang rettskamp er det spillutviklerne i Blizzard Entertainment som står seirende igjen i kampen mot selskapet Celing Fan Software. Det skriver WoW Insider.

Det dreier seg om programmer som automatiserer visse prosesser i storspillet «World of Warcraft».

Disse programmene er etter Blizzards brukeravtale bannlyst ettersom de virker forstyrrende på spillets balanse og gir et uærlig fortrinn til brukerne.

- I strid med brukeravtalen

Programmene det er snakk om heter «Pocket Gnome» og «Shadow Bot». Denne programvaren ble solgt av Celing Fan Software til «World of Warcraft»-brukere, noe selskapet tjente over 1,7 millioner kroner på.

Blizzard bestemte seg dermed for å ta selskapet til retten i desember 2011 med påstanden at Celing Fan Software var klar over at produktet de solgte sto stikk i strid med brukeravtalen.

Nå, nesten to år senere sier den føderale retten i California seg enig.

Celing Fan Software blir dømt til å betale Blizzard sju millioner dollar, som er i overkant av 41 millioner kroner.

- Etter mer enn to år med rettskjemping mot Blizzard Entertainment for vår rett til fortsette våre bedrifter og våre kunders rett til å spille «World of Warcraft» som de selv vil, har vi ikke nådd frem i rettsaken og har blitt beordret av den amerikanske føderale retten i California til å avslutte våre operasjoner, skriver Josh Becker fra Celing Fan.

- Vi er veldig lei oss for at vi ikke lenger kan tilby våre tjenester, og vi forstår hvis dere er bekymret over resultatet, fortsetter han.

«»

Kan bli utestengt fra WoW

1400 spillere har i tillegg blitt advart eller stengt ute fra spillet på grunn av bruken av de ulovlige programmene.

Det er ikke første gangen Blizzard går rettsveien for å stoppe programvare linket til «World of Warcraft».

Tidligere har også utviklerne bak et program kalt «Glider» blir tatt rettsveien. Dette var i sin tid et av de mest populære automasjonsprogrammene i spillet ifølge WoW Insider.

Etter mye fram og tilbake i retten, endte det i et forlik - uten at vi vet hva slags enighet partene kom fram til annet enn at programmet ble fjernet fra markedet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3