Blizzard strammer grepet rundt koreanske «Overwatch»-spillere

Sprer for mye juksing.

15. februar 2017 17:16
En typisk PC Bang (internettkafé) i Seoul, Korea

(PressFire.no): For litt siden skrev vi en artikkel om at Blizzard utestengte 10 000 «Overwatch» spillere på den koreanske serveren grunnet juksemetoden Nuking.

Spørsmålet som ble hengende i lufta etter dette, var om det var effektivt å utestenge disse spillerne, i og med at svært mange spilte via såkalte PC Bangs – eller internettkaféer, om du vil.

Slike kaféer har, unikt til landet, egne avtaler med Blizzard som lar brukerne spille Blizzard-spill uten å faktisk eie de selv.

Dette gjør at det blir to måter å spille spillene på, uten å selv eie de. Enten ved at spillerne tar i bruk proxy-servere for å koble seg til «Overwatch» via internettkaféen sin IP-adresse. Dette er ikke helt innafor, men er blitt en svært populær måte å spille på i landet.

Eller så bare drar de til internetkaféen, hvor spillerne kan betale åtte kroner i timen for å spille hvilket som helst spill, uten å eie selve spillet. Alt de trenger er en Battle.net konto.

Må oppgi personnummer

For å hindre juksing, har Blizzard innført en annen unik ting for Sør-Korea, nemlig at du må oppføre personnummeret ditt når du oppretter en koreansk Battle.net konto.

Noe ikke alle juksere ønsker å gjøre, forståelig nok - men dette førte bare til at de fleste jukserne startet å opprette europeiske og amerikanske kontoer.

Og dermed spredte juksingen seg lettere til andre servere også.

På tide?

Den 17. februar kommer spillselskapet til å endre på retningslinjene deres slik at spillerne enten må ha en konto gyldig i landet sitt, eller eie spillet selv.

Dette påvirker sør-koreanerne, som dermed ikke lenger kan lage seg en mengde utenlandske kontoer for å spille hos internettkaféene.

Fra nå av må de ta konsekvensene dersom de jukser, som er at personnummeret deres blir blokkert fra Battle.net.

Endringene i retningslinjene vil først komme til «Overwatch», etterfulgt av «Diablo III» og «Starcraft II».

- Vi velger å gjøre disse endringene for å ta vare på integriteten til spilltitlene våre, støtte spillerne og forsikre et rettferdig og likestilt spillmiljø for alle, skriver Blizzard i foruminnlegget.

Endringen i retningslinjene vil ikke påvirke spillere som har kjøpt spillene og registrert seg en koreansk Battle.net konto.

Blizzard skriver også at de jobber med å forhindre de som lager selve juksemetodene, en prosess som også inkluderer å gå til søksmål mot disse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3