Blizzard står fast ved utestengelsen, sier politiske eller sosiale meninger som er «splittende» ikke har noe i deres sendinger å gjøre

- Kina hadde ingen påvirkning.

12. oktober 2019 19:56

(PressFire.no): Det var forrige helg at Blizzard utestengte den profesjonelle «Hearthstone»-spilleren Chung «Blitzchung» Ng Wai og trakk premiepengene han vant i Asia-Pacific Grandmasters-turneringen – for å ha vist sin støtte til Hong Kong-demonstrasjonene.

I etterkant har det skapt store reaksjoner fra både fansen, ansatte i Blizzard og politikere verden over. I sosiale medier florerer det også fortellinger om fans som sletter kontoene sine hos selskapet.

Nå har Blizzard kommet med en offisiell uttalelse, direkte fra toppsjef J. Allen Brack – presidenten i Blizzard.

Videre sier Brack at Wai vil få premiepengene han allerede har tjent, siden han tross alt spilte spillene på en rettferdig måte. Blizzard-sjefen påpeker at meningene til Wai ikke var grunnen til utestengelsene, og at det samme ville skjedd om det var pro-kinesiske uttalelser som ble sagt.

- Jeg vil gjøre det klart: Vårt forhold til Kina hadde ingen påvirkning på vår beslutning, skriver Brack.

Utestengelsen av både Wai og de to kommentatorene vil likevel bli opprettholdt, fordi Blizzard sier politiske eller sosiale meninger som kan virke «splittende» ikke har noe i et e-sportarrangement å gjøre.

- Når vi tenker på utestengelsen, så er seks måneder for «Blitzchung» mer passende, og etter dette kan han velge å delta i «Hearthstone Pro Circuit» igjen. Det er konsekvenser for å dra samtalen vekk fra meningen med arrangementet og for å forstyrre eller avspore sendingen.

Når det kommer til kommentatorene, så skriver Brack at disse er ansvarlige for å holde kustus på de som intervjues.

- Deres oppgave er å holde arrangementet fokusert på turneringen. Det skjedde ikke her, og vi setter deres utestengelse til seks måneder også.

- Fremover vil vi fortsette å bruke turneringsreglene for å sikre at våre offisielle sendinger forblir fokuserte på spillet og ikke er en plattform for splittende sosiale eller politiske meninger.

Reaksjonene i sosiale medier har vært overveldende negative til uttalelsen fra Blizzard, der mange mener Brack lyver når han sier de ikke har blitt påvirket av Kina, og at han ikke tar opp en rekke andre ting som har skjedd etter utestengelsen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3