Blizzard mister e-sportsjefen sin

Vært i selskapet i 13 år.

21. juni 2019 12:35

(PressFire.no): Det har vært en relativt dyster periode for Blizzards e-sportsatsing – ikke bare har spillgiganten tatt livet av «Heroes of the Storm»-satsingen sin, men for bare uker siden mistet de også sjefen for «Overwatch»-ligaen.

Nå kommer det mer dårlig nytt.

Det har kommet fram at Blizzard sjef for selskapets globale strategi, Kim Phan, slutter etter 13 år i selskapet.

Det er Phan selv som skriver et slags avskjedsbrev på Teamliquid-forumet og forteller at hun skal begynne i en annen jobb i spillbransjen, uten å utdype hvor.

Phan markerte seg først ved å starte en «Warcraft III»-side for replays og endre til slutt opp i Blizzard, hvor hun har hatt flere roller knyttet til konkurransespill og til slutt sjef for den globale satsingen.

Ifølge Gamesindustry.biz skal det ha dukket opp informasjon om at stemningen er laber internt i e-sportavdelingen av Blizzard om dagen, hvor en anonym kilde hevder at den generelle stemningen er at toppledelsen ikke forstår e-sport.

Kilden hevder videre at ledelsen er mest opptatt av å tvinge gjennom sin visjon, som hevdes å være mer lik den for vanlig sport på tv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3