Blizzard legger over to millioner kroner i premiepotten til «VM» i «Hearthstone»

4. februar 2017 16:34

(PressFire.no): I fjor annonserte Blizzard en egen Hearthstone Championship Tour (HCT). Målet var å lage et system som bringer de beste og mest engasjerte «Hearthstone»-spillerne rundt om i hele verden sammen, der de kan konkurrere mot hverandre og vise frem sine ferdigheter.

På torsdag annonserte de en av grenene til HCT - The Hearthstone Global Games.

 

Stort fokus på lagånd

The Hearthstone Global Games fokuserer på samarbeid, lagarbeid og de lokale «Hearthstone»-spillerne som vil ta laget sitt og ikke minst ferdighetene til det neste nivået.

Lagene som melder seg på, spiller for omtrent to og en halv million kroner totalt.

Turneringen vil skje i løpet av året og 48 forskjellige land  vil konkurrere om premiene.

Hvordan melde seg på?

For å kunne melde seg på, må spilleren være bosatt i ett av de 48 landene og møte alle kravene til de offisielle reglene. Den spilleren som ligger på toppen i hvert land basert på tabellene vil få en invitasjon til å representere landet sitt.

De tre gjenstående spillerne på førsteplassen sitt lag vil bli stemt på av andre spillere (nominert) for å runde av lagene.

Spillere vil bli nominert basert på sin tidligere historikk, poengene de har på tabellen og deres «rolle» i «Hearthstone»-samfunnet.


Strukturen

- Turneringen vil gjennomføres flere faser. Alle fasene blir spilt med en best av fem og et klasse mot klasse format med ni ulike klasser på hvert lag.

- Hver spiller på laget må ha to klasser de kan spille.

- Den niende klassen vil bli det såkalte Ace Decket og kan bli brukt i den femte runden (best av fem) istedenfor som i tidligere turneringer der Ace Playeren kunne velge fritt.


Fase én:

 - De 48 lagene vil bli plassert inn i en av de åtte gruppene, og plassert opp mot andre land basert på poengene de har sanket i løpet av vintersesongen.

 -En gruppe vil bestå av seks lag, som vil konkurrere over nettet mot hverandre, der alle lagene får møte hverandre minst én gang, også kjent som Round Robin.

 - De tre beste lagene fra hver gruppe vil kvalifisere seg til fase to.

Fase to:

 - De gjenstående 24 lagene vil deretter bli plassert i seks grupper. Der en gruppe består av fire lag.

- De fire lagene vil konkurrere mot hverandre i en Round Robin.

- De to beste lagene fra hver gruppe vil kvalifisere seg videre til fase tre. Dette inkluderer også den fjerde høyeste tredjeplassen basert på tie-breakers.

 

Fase tre:

 - De gjenstående 16 lagene vil deretter bli plassert i en enkel vinn-eller-forsvinn-runde.

- De fire beste lagene vil kvalifisere seg til finalerunden, som vil bli sendt direkte. 

Finalen vil ta i bruk samme oppsett (ni ulike klasser) som i kvalifiseringsrunden og de fire lagene vil bli plassert i en enkel vinn-eller-forsvinn-turnering.

For å se alle detaljene rundt turneringsoppsettet og vilkårene for å bli med, kan du trykke her. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3