Blizzard-juksing endte i bot på 75 000 000 kroner

Lagde hacks til «Overwatch», «Hearthstone» og «Heroes of the Storm».

5. april 2017 10:58
Faksimile fra hjemmesiden til jukserne.

(PressFire.no): Blizzard vant i det tyske rettsapparatet mot bot-produsent Bossland, og en amerikansk domstol har nå også kommet til samme konklusjon.

Bossland lagde hacks og boter for en rekke Blizzard-spill, inkludert «World of Warcraft», «Overwatch», «Hearthstone», «Diablo 3» og «Heroes of the Storm».

Blizzard hadde identifisert 42 818 tilfeller der Bossland sine juksemidler ble brukt, og krevde erstatning for hver av de, i tillegg til erstatning for tort og svie, siden spillene har «tatt skade» av juksingen.

- Spillere av Blizzard sine spill sender inn klager til oss mot de som jukser i spillene, noe som betyr at de blir misfornøyde med spillene våre og slutter å spille, heter det i rettskjennelsen.

Bossland skal ha brutt kopibeskyttelsen i Blizzards spill for å legge inn juksemuligheter, noe retten påpeker er lovstridig.

Retten har gitt spillutvikleren medhold, og dermed må de tyske juksemakerne punge ut 75 millioner kroner i oppreisning, rettslige omkostninger og andre avgifter. Bossland blir også beordret til å slutte å selge tjenestene sine i USA.

Hackene og botene som var nevnt i søksmålet var «Honorbuddy», «Demonbuddy», «Stormbuddy», «Hearthbuddy» og «Watchover Tyrant».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3