Blizzard i dialog med Nostalrius-folkene

Sier de ble presset til å stenge «vanilla»-serveren, og vil finne en løsning.

26. april 2016 14:27
Mye folk på Nostalrius.

(PressFire.no): For et par uker siden ble det klart at Blizzard hadde sendt advokatene sine på folkene bak den svært populære «World of Warcraft»-serveren Nostalrius og bedt de stenge hele greia.

Nostalrius var en server som kjørte «World of Warcraft» slik spillet fremsto ved lanseringen, en såkalt vanilla-server, der spillerne kunne gjenoppleve galskapen som herjet på nett for tolv år siden.

Og serveren var populært.

Over 800 000 brukere var registrert, og mer enn 150 000 spillere var aktive ved nedleggelsen – at fansen ble noe irritert over bråstoppen var kanskje forståelig.

Men det var også forståelig at Blizzard måtte gjøre noe. I sine egne retningslinjer har de forbudt alle private servere av spillet, og på en måte kan det hele også anses som en slags piratkopiering.

Amerikanske lover sier blant annet at et selskap forsvare sine merkevarer i retten dersom noen bruker de utenfor selskapet – ellers mister de retten til disse.

Men det er ikke så svart-hvitt der dette er nok et tilfelle av et stort og slemt selskap som tramper på mannen i gata, viser det seg.

Snakker ut

For nå har Blizzard tatt bladet fra munnen og kommet med noen oppløftende opplysninger.

I et overraskende åpent innlegg på det offisielle «World of Warcraft»-forumet forklarer Blizzard at de forsøkte å holde Nostalrius oppe, men at de ikke greide å finne en passende gråsone i loven som gjorde det mulig.

- Vi har diskutert klassiske servere i årevis, og spesielt de siste ukene, skriver de i innlegget.

- Det har blitt debattert i alt fra aktive interne team-diskusjoner til sene møter med sjefene. Det finnes ingen klar måte å beskytte Blizzards merkenavn på og samtidig gi en piratserver lisens til å fortsette.

Blizzards representat skriver videre at de også har sett på muligheten for å utvikle en egen «klassisk» server, men at de ikke så noen enkel måte å gjøre det skikkelig på.

«Level Boosting»
«Level Boosting»

Åpner for å samarbeide med Nostalrius-folkene

Blizzard sier de har tenkt mye på å starte en variant av en slik server som, istedet for å kjøre en gammel versjon, heller bare har skrudd av alt det nye gøffet som er lagt på tidligere.

Ting som leveling-aksellerasjon, heirloom gear, rekruttér-en-venn-bonuser, «WoW Tokens» og tilgang til cross realm zones ville da blitt skrudd av. Du hadde ikke fått «WoW» anno 2004, men heller dagens variant som spilles på samme måte som før.

Men noen på kontorene er tydeligvis ikke helt fornøyd med hvordan en slik løsning ville vært.

- Vi er ikke sikker på om dette er noe som ville vært tiltrekkende for communityet, og det er fortsatt bare en åpen diskusjon, skriver de videre.

Noe er på ferde dog, for avslutningsvis sier Blizzard at de har opprettet kontakt med noen av folkene bak Nostalrius, og at de ser frem til å ha flere samtaler de neste ukene.

- De bryr seg åpenbart veldig mye om spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3