Blizzard går i strupen på «Magic: The Gathering»

«HearthStone: Heroes of WarCraft» blir et «gratis» kortspill.

22. mars 2013 15:32

(PressFire.no): Denne helga foregår en av årets største begivenheter for amerikanske spillere, i form av den massive spillmessa PAX East i Boston.

I dag braket det hele løs, og storstudioet Blizzard startet kalaset med å annonsere et helt nytt spill. «Heroes of WarCraft» blir et digitalt samlekortspill til Windows, Mac og iPad, ifølge den offisielle PAX-strømmen.

Det blir første gang selskapet omfavner «free to play»-forretningsmodellen. Her betyr det at spillet ikke koster noe å laste ned og leke med, men at du må kjøpe nye kort for ekte penger.

Kjente strøk

Til å begynne med skal «HearthStone» lokke med over 300 ulike samlekort, basert rundt de ni ulike klassene i «World of WarCraft». 

De fås først og fremst tak i gjennom pakker a la «Magic: The Gathering».

Prisen på disse er ikke meislet enda, men Blizzards representant på scenen spekulerte i rundt én dollar per pakke.

Som navnet antyder er kortspillet basert på «WarCraft»-universet, og da særlig massive «World of WarCraft». Derfor skal utseendet, lydene og mange av egenskapene man bruker være hentet fra det massive nettrollespillet.

En del av målsetningen er å holde «HearthStone» enkelt og tilgjengelig, og de er åpne om å ville treffe et massemarked. 

Høy produksjonsverdi

Spillerne sitter med fem kort hver og trekker ytterligere triks fra en ny stokk. Deretter spilles de  som helter og angrep, i likhet med andre spill i sjangeren.

En sentral del av Blizzards tolkning skal være snekring av egne kort, som gjøres ved å kombinere eksisterende kort i jakt på synergier.

Til tross for sitt enkle ytre ser spillet ut til å ha stort fokus på en kraftig produksjon, og særlig selskapets ikoniske lydeffekter later til å spille en viktig rolle.

Esport-fokus

«Magic: The Gathering» har vært et intenst og aktivt konkurransespill i 20 år nå. Det er et marked Blizzard åpenbart vil ta et jafs av.

Under presentasjonen viste de hvordan kampene organiseres gjennom nettverket Battle.net, og belønner spillerne med rangeringer og medaljer ut fra prestasjonene deres.

Esport-fokus blir det også, og spillstudioet dekorerte avsløringen med en livekamp og dertilhørende kommentator.

Rundt 15 mennesker jobber på spillprosjektet i skrivende stund, og de tar sats på å slippe en beta i sommer. Den kan du melde deg på via den offisielle hjemmesiden.

Blizzard er kjent for stadige utsettelser av sine spill, men lover å slippe kortspillet i løpet av 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3