Blir det et gjensyn med «Battletoads»?

Microsoft snappet opp rettighetene.

11. november 2014 11:53

(PressFire.no): Microsoft har denne måneden sikret seg rettighetene til «Battletoads», klassikeren som først dukket opp til Nintendos NES-konsoller i 1991.

Det er Rare som står bak spillet, studioet Microsoft bladde opp og kjøpte i 2002.

Ingen kommentar

«Battletoads»-overtagelsen ble først snust opp av en NeoGAF-forumbruker. Det er foreløpig usikkert hva planene er eller kan resultere i.

Microsoft har uttalt seg veldig vagt og forsiktig til Polygon i denne sammenhengen:

 Vi kjøper ofte ulike rettigheter som ledd av vår pågående forretningsstrategi, men utover det har vi ingen kommentar.

«Battletoads» er beryktet for sin nådeløse vanskelighetsgrad. Etter NES-debuten i 1991, kom det tre oppfølgere på rekke og rad: Super Nintendo-spillet «Battletoads in Battlemaniacs», «Battletoads & Double Dragon» og et eget arkadespill.

Pusser arvesølv fra Rare

Rare har selv gitt et lite frempek mot Microsofts rettighetskjøp i forrige uke. De introduserte en liten dose «Battletoads»-innhold til «Kinect Sports Rivals» nylig.

Selv om Rare nesten ikke er å kjenne igjen sammenlignet med i glansdagen («Golden Eye», originale «Killer Instinct», flere «Donkey Kong»-spill), er de fortsatt produktive under Microsoft-paraplyen.

«Kameo» og «Perfect Dark Zero» var de første eksklusive til Xbox, før de gjøv løs på et par «Viva Piñata»-spill til Xbox 360. De senere åra har de primært vært involvert i «Kinect Sports»-serien.

Microsofts anskaffelse av disse rettighetene kan munne ut i noe lignende som da selskapet kjøpte og pusset opp en annen Rare-merkevare, nemlig «Killer Instinct».

Dette slåssespillet ble lansert til Xbox One i fjor høst samtidig med introduksjonen av den nye Microsoft-konsollen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3