Ble overkjørt i bronsefinalen, men har likevel selvtilliten på plass for kvalifisering til VM

– Det spiller egentlig ikke noen rolle hvem vi møter.

23. august 2015 13:03

STOCKHOLM (PressFire.no): Det mange trodde ville bli en jevn kamp viste seg å bli det stikk motsatte i bronsefinalen av sluttspillet i LCS Stockholm.

Eminent spill av H2k og da med svenske Petter «Hjarnan» Freyschuss i front overkjørte Unicorn of Love hele 3-0 og sikrer seg dermed tredjeplassen bak Fnatic og Origen, som skal spille finale i dag. 

Freyschuss ble i tillegg tildelt prisen som beste spiller i serien til stor jubel fra det svenske publikum i Stockholm.

Selv om det ble en kort og effektiv prosess fra H2k sin side betyr ikke det nødvendigvis så mye for noen av lagene da kampen på søndag avgjør mye - vinner Fnatic finalen er H2k med i verdensmesterskapet, vinner Origen vil H2k bli nødt til å vinne regionskvalifikasjonen for å delta.

Pontus «Vardags» Dahlblom nest fremst,
sammen med resten av laget Unicorns of Love.
Regionskvalifikasjon neste helg

Uansett resultat i dagens finale så har H2k en høyere plassering i kvalifikasjonen neste helg om de ikke går direkte videre med seier i bronsefinalen. Vinner i regionskvalifikasjonen sikrer seg plass i VM som starter i oktober.Unicorns of Love og svenske Pontus «Vardags» Dahlblom er klare for å gi seriens beste spiller og landsmann Freyschuss en kamp for verdensmesterskapsplassen om de møter hverandre i regionskvalifikasjonen.

– Freyschuss er en god spiller, men jeg skal definitivt gi ham en kamp neste gang. Han vant denne gangen, og fortjente virkelig tittelen seriens beste spiller, men jeg vinner neste gang vi møter hverandre, kunne en selvsikker Dahlblom fortelle til PressFire etter bronsefinalen.

Han var også svært forberedt på at enhjørningene vil delta i verdensmesterskapet, uansett hvem de må slå. De må vinne regionskvalifikasjonen for å sikre seg plass i VM og var selvsikker i sin tale til PressFire.

– Det spiller egentlig ikke noen rolle hvem vi møter i regionskvalifikasjonen, vi har ett mål og det er verdensmesterskapet. Om det så er Fnatic, Origen, H2k eller hvem enn vi møter så skal vi videre.

Petter «Hjarnan» Freyschuss på scenen før kampstart.
Petter «Hjarnan» Freyschuss på scenen før kampstart.

– I år er det vi som kvalifiserer oss 

En selvsikker Freyschuss er på sin side klar for å møte landsmannen for en eventuell revansj, men frykter ikke at Dahlblom vil ta seieren fra H2k.

Finalen i dag mellom Origen og Fnatic vil avgjøre om Dahlblom vil få sjans til revansj, men det vil neppe bli et problem, i følge dagens beste spiller.

 – Vi vant kampen komfortabelt 3-0, men jeg føler likevel at vi kunne spilt bedre. Jeg tror også at Unicorns of Love trenger mer tid for å utvikle seg som et lag, og da spesielt sammen med H0R0 (Cho Jae-hwan: Journ. Anm), sa Freuschuss fra H2k og fortsatte:

– De vil nok være sterkere neste sesong om de har samme lagoppstilling, men i år er det vi som kvalifiserer oss til verdensmesterskapet.

Hjemmepublikum for svenskene

Både Freyschuss og Dahlblom er enige i at publikumet i Sverige er noe helt spesielt.

Dahlblom satt igjen med en enorm følelse etter kampen på hjemmebane, og roste publikumet opp i skyene.

– Det var helt fantastisk. Sist sesong spilte vi mot Fnatic i finalen i Spania og de hadde et ganske sykt publikum, men ingenting som hjemmepublikumet her i Stockholm.

– Alle de svenske tilhengerene var bare helt fantastiske, kunne Dahlblom fortelle like etter kampslutt.

 – Man har litt sommerfugler i magen med et så stort publikum, spesielt på hjemmebane, men i dag var jeg ikke nervøs på scenen. Vanskelig å forklare, men det kjentes virkelig godt å vinne i Hovet Arena med dette publikumet, fortalte Freyschuss. 

Dagens finale

Det var mer enn bare publikumsatmosfæren de var enige om da begge er sikre på at Fnatic vil gå seirende ut av finalen i dag.

Spådommen fra begge spillerene var at Origen kan klare å vinne en kamp, men at Fnatic er på et annet nivå enn de andre europeiske lagene. 3-1 i favør Fnatic blir resultatet mener både Dahlblom og Freyschuss.

I kveld klokken 17.00 går startskuddet for den etterlengtede finalen mellom de to store gigantene - Fnatic og Origen.

Det er knyttet spesielt høye forventninger til uslåelige Fnatic som i løpet av 21 kamper ikke har tapt i sommer-sesongen og med publikumsfavoritt Martin "Rekkles" Larsson i laget blir det neppe rolig i Hovet Arena.

Han ble intervjuet på storskjerm i Hovet Arena mellom gårsdagens kamper og det var nesten umulig å få med seg et eneste ord ettersom publikum prøvde så godt de kunne å øverdøve Larsson - noe de også lykkes med.

Følg kampen i vårt Live-senter hvor vi vil oppdatere fortløpende fra Stockholm. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3