- Blar gjerne opp 74 millioner kroner for «Psychonauts 2»

Mannen bak «Minecraft» er i det gavmilde hjørnet.

15. februar 2012 14:04

(PressFire.no): Givergleden overfor Tim Schafer er stor for tiden. Samtidig som hans «Double Fine Adventure»-kronerulling nå pågår gjennom Kickstarter, har også «Minecraft»-skaperen begynt å tilby sine tjenester – pluss flere titall millioner kroner.

Det startet på Twitter i forrige uke, der Markus «Notch» Persson ubeskjedent proklamerte; «La oss få «Psychonauts 2» til å bli en realitet».

Senere fulgte «Notch» opp med forsikringer om at han sa dette i fullt alvor.

«Notch» blar gjerne opp

Samtalene mellom Persson og Schafer har fortsatt de siste dagene.

Til Kotaku forteller Tim Schafer at han la fram et estimat om at en oppfølger ville koste minst det samme som det første «Psychonauts», rundt $13 millioner - eller rett i overkant av 74 millioner kroner.

Ok, jeg kan klare det, svarte «Notch», ifølge Schafer.

«Psychonauts» kom ut i 2005. Først til Xbox, pc og PlayStation 2 – og i fjor også til Mac. Spillet fikk gode skussmål fra anmeldere, men solgte ikke bra. I flere år har Tim Schafer forsøkt å overbevise forskjellige utgivere til å bla opp for en oppfølger, men har ikke lyktes med det.

Før nå.

- Lager gjerne «Psychonauts 2»

Hvorvidt den svenske «Minecraft»-multimillionæren har tenkt å finansiere «Psychonauts 2» utelukkende fra egen lomme eller har planer om å dra inn andre investorer i tillegg, gjenstår å se.

Men Tim Schafer er mer enn villig til å samarbeide med Persson.

- Han har oppnådd suksess. Og hvis man ser nærmere på det, er det virkelig en inspirerende historie.

«Minecraft» har solgt rundt fem millioner eksemplarer og over 22 millioner har registrert seg som spillere, ifølge Eurogamer. Men eventyret startet for nesten tre år siden da folk kunne kjøpe seg tilgang til en uferdig versjon. Samtidig hadde man da sikret seg spillet slik det forelå ved lansering i fjor høst.

- Han er bare en vanlig fyr, og gjorde ikke noe «skittent» for å få til dette. Han gjorde det helt alene, og distribuerte spillet selv – det er en fantastisk historie, forteller Schafer til Kotaku.

- Jeg tror vi har mye å lære av ham, så jeg samarbeider gladelig med «Notch». Og jeg lager gjerne «Psychonauts 2».

Har allerede samlet inn over 10 millioner

I forrige uke sparket Schafer og hans Double Fine Productions i gang en kronerulling via Kickstarter der de gikk ut med at $400 000 var den magiske grensen for å sette i gang produksjonen av et helt nytt eventyrspill.

I løpet av åtte timers tid var målet nådd.

Aksjonen strekker seg til 13. mars og har i øyeblikket sørget for at budsjettet i skrivende stund er på nesten $1,8 millioner (drøye 10 millioner kroner).

Prosessen frem mot at spillet er ferdig vil bli grundig dokumentert, og alle investorer - små og store - kan følge utviklingen fra orkesterplass.

I denne videoen får du mer informasjon om «Double Fine Adventure»-prosjektet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3