Bladde opp 2,1 milliarder for gjengen bak dette kameraet

Apple koster på seg Kinect-teknologi.

25. november 2013 15:31

(PressFire.no): For tre år siden kom Kinect-sensoren til Xbox 360.

Det skjedde året etter den første visningen, på E3-spillmessa i Los Angeles, der det ble brukt svært store ord om hvilken revolusjon vi sto foran.

De fleste var imidlertid enige om at revolusjonen uteble. For mye unøyaktighet og forsinkelser gjorde spillopplevelsen foran dette kameraet «utfordrende» - men det fungerte adskillig bedre for de enkle spillene, der hopp, dans og sprell dominerte.

Kinect solgte likevel svært godt. Over 26 millioner enheter, for å være mer presis. Dette er et tall som Financial Times har fått fra PrimeSense.

Ønsker ikke å snakke om planene videre

Apple har sett noe de likte med Kinect og teknologien til selskapet Microsoft brukte til å lage Xbox 360-kameraet, for teknologigiganten har kjøpt PrimeSense i en avtale verdt 360 millioner dollar (eller 2,1 milliarder norske kroner).

Talskvinne Kristin Huguet bekrefter avtalen overfor AllThingsD.

Apple kjøper mindre teknologiselskaper fra tid til annen, og vi diskuterer på generelt grunnlag ikke bakgrunnen eller planene videre, forteller Huguet.

De ønsker ikke si noe om hvilke Apple-produkter PrimeSense skal fokusere på fremover.

Tiltenkt tv-funksjoner?

Samtalene mellom selskapet basert i Israel og Apple har pågått en stund. Denne gjengen var ansvarlig for den første Kinect-sensoren, men har ikke vært involvert i det nye kameraet inkludert i Microsofts Xbox One-konsoll.

På årets E3-spillmesse fikk PressFire teste hvordan teknologien denne gang fremstår adskillig mer sofistikert og nøyaktig (se film nederst i saken).

Blant annet kan Kinect nå lese om personen foran kameraet smiler eller er lei seg, og kan også måle puls eller lese hvordan vekten flyttes.

Wall Street Journals teknologiblogg skriver at PrimeSense i åra etter Kinect-lanseringen i 2010 har utviklet produktregisteret og konsentrert seg om mindre, mer kompakt utstyr som for eksempel Capri-kolleksjonen.

AllThingsD spekulerer i at denne kan være godt tilpasset mobile innretninger.

Det har i lengre tid også versert rykter om at Apple jobber med en TV eller smartklokker. Selvsagt er det også sjanser for at kamerasensorer kan bakes inn i eksisterende Apple-datamaskiner.

PressFires Lasse Lervik i fysisk utfoldelse med Microsofts Kareem Choudhry under E3-spillmessa i sommer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3