«Black Swan»-komponist lager musikken til «Mass Effect 3»

Fra Aronofsky til Sci-fi-spill.

10. februar 2011 13:09

Det er ikke sikkert du noen sinne har hørt om Clint Mansell, men han er favorittkomponisten til den respekterte og flere ganger Oscar-nominerte regissøren Darren Aronofsky.

Og nå tar Mansell ikke bare oppdrag for respekterte filmskapere, men også respekterte spillskapere. I et intervju med thequietus.com avslører han selv at skal komponere musikken til det tredje spillet i «Mass Effect»-serien.

- Med noe som «Mass Effect» er du mer som en DJ, med alle disse elementene. Du har øyeblikkene hvor du holde tilbake, for så å ha en stor eksplosjon hvor du trenger et lydspor som kommer inn. Og da må du sørge for at det tar av på riktig tidspunkt

- Du har alle disse forskjellige elementene som forandrer seg avhengig av hva spilleren gjør. Du må finne en gjennomgående symfoni, men likevel ha muligheten til å bryte det ned i mindre deler. Du kan komme med smerten når det trengs, sier Mansell om det å skulle lage spillmusikk.

Trilogien blir komplett denne senhøsten

Tidligere har det vært den erfarne spillmusikkomponisten Jack Wall som har stått bak musikken i denne spillserien. Også Sam Hulick, Richard Jacques, John Hinson og David Kates skal ha bidratt med musikken til serien før.

Mansell er for tiden aktuell med den fem ganger Oscar-nominerte «Black Swan» med Natalie Portman og Mila Kunis i hovedrollene. Det er Darren Aronofskys første etter Mickey Rourke-filmen «The Wrestler», hvor Rourke ble Oscar-nominert for beste mannlige hovedrolle.

Komponisten var også et medlem av gruppen Pop Will Eat Itself helt frem til bandet ble oppløst i 1996, og bruker gjerne strengkvartetten The Kronos Quartet i sine komposisjoner. The Kronos Quartet fikk mye oppmerksomhet for sitt bidrag til «Requiem for a Dream» (2000).

Science fiction-eventyret «Mass Effect 3» er en direkte oppfølger til kritikerroste «Mass Effect 2» fra 2010 og «Mass Effect» som ble sluppet i 2008. Historien har ifølge utvikleren, BioWare, alltid vært planlagt som en trilogi. I det nye spillet, som etter planen skal slippes i november, blir også handlingen for første gang tatt til jorden.

«Mass Effect»-serien har tidligere kun vært tilgjengelig til PC og Xbox 360, men «Mass Effect 2» ble nylig sluppet til PlayStation 3.

«Mass Effect 3» utvikles til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 og slippes før julen 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3