- «Beyond: Two Souls» ble for erotisk for USA

Og for voldelig for Europa.

1. oktober 2013 17:48

(PressFire.no): Om en drøy uke slippes det neste spillet fra «Heavy Rain»-skaperen David Cage, «Beyond: Two Souls».

I det nye spillet tar du rollen som Jodie Holmes, en rolle spilt av Ellen Page, som går gjennom en rekke mer eller mindre ekstraordinære hendelser i livet. Hun vil også oppleve hendelser som både er voldelige og seksuelle av natur.

Men ting tyder nå på at enkelte scener blir for sterk kost. Det ser ut som spillet blir sensurert for både europeiske spillere så vel som amerikanske, men basert på forskjellig type innhold.

«»

Ikke fjernet, bare redigert

Det er nettsiden sceuncut.tumblr.com som har skrevet om at «Beyond Two Souls» blir sensurert for det tyske markedet, noe som ikke er uvanlig tatt landets strenge regler mot spillvold.

Det viser seg imidlertid at sensuren gjelder for hele Europa. I USA skal de derimot ha valgt å redigere noen scener av seksuell art, mens her i Europa er det voldelig innhold som skal redigeres bort.

En bruker på den offisielle PlayStation-bloggen i Europa spurte i kommentarfeltet om hva som fjernet, hvor en representant svarte.

- Det er bare to forskjeller mellom den europeiske og amerikanske versjonen av spillet. Det utgjør rundt fem til ti sekunders spilletid, som ikke har blitt fjernet, men redigert litt for å få en aldersmerking 16 fra PEGI, heter det fra Sony.

- Påvirker ikke spillets historie

Han forklarer videre at dette skjer fordi de vil nå så mange som mulig med spillet og at det derfor er viktig med en aldersmerking for 16 år.

- Jeg kan forsikre deg om at dette ikke påvirker spillets historie i det hele tatt, og hvis du ikke visste at disse scenene hadde blitt forandret, ville du ikke lagt merke til det.  

Dette ser også ut til å bety at det faktisk ikke vil komme en versjon som er såkalt «usensurert».

I utgangspunktet hadde «Heavy Rain» en aldersanbefaling for personer over 18 år i Europa, men ble senere gitt ut på ny i en sensurert utgave for å passere for personer fra 16 år

«Beyond: Two Souls» slippes eksklusivt til PlayStation 3 den 9. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3