Bethesda: - Creation Club er ikke en ny måte å ta betaling for mods

12. juni 2017 19:21

(PressFire.no): Under pressekonferansen til Betheda i dag morres kunngjorde spillgiganten en ny satsing de har døpt Creation Club – et utsalgssted for innhold til Bethesda-spill som «Fallout 4» og «The Elder Scrolls V: Skyrim».

Typisk små justeringer eller nye våpen, spesielle ferdigheter og spilleelementer.

Det kan minne om såkalte mods, og derfor har også spillere uttrykt bekymring for et comeback av den kontroversielle betalingsmodellen samme selskap kunngjorde for en tid tilbake.

Den gangen var reaksjonene mot systemet så sterke, at det til slutt ble skrapet.

Nå er mange spillere bekymret for at selskapet går en ny vei for å kapitalisere på det mod-samfunnet skaper.

Men Bethesda gjør det nå klart at mods fra spillsamfunnet vil forbli gratis, og at de har brukt mye tid på å se på betalingsmodeller, men likevel konkludert med at det er for at ulempene veier tyngre enn fordelene med å ta betaling for mods.

De påpeker at innholdet som kommer via Creation Club er innhold som kommer via interne kanaler, og at det vil bli kurert, testet og finpusset av Bethesda eller godkjente partnere – som de mener kan komme fra kreative personer i miljøet.

Creation Club kommer til å lansere sommeren 2017, og vil dukke opp i spill som «Fallout 4» og «Skyrim Special Edition» for Playstation 4, Xbox One og pc.

Innholdet må kjøpes for såkalte Credits, som må kjøpes gjennom PSN, Xbox Live og Steam.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3