Betal ekstra for å henrette motstanderne i «Mortal Kombat X»

15. april 2015 13:36

(PressFire.no): Denne uka er slåsskjempen «Mortal Kombat» tilbake.

Serien startet i arkadehallene på begynnelsen av 90-tallet. Nå er det de nyeste konsollene, pc og mobiler som gjelder.

Det er ikke bare plattformene som er nye, sammenliknet med hvordan disse intense nevekampene startet. Det er også bakt inn noen kontroversielle snarveier i «Mortal Kombat X», hvis du betaler litt mer.

Fatalities har vært med siden
«Mortal Kombat»-starten.

Pung ut ekstra

Både hos PlayStation- og Xbox-butikkene ligger spillet klart til å handles digitalt. Det gjør også flere tilleggspakker du eventuelt kan kjøpe ved siden av.

Noen av disse pakkene koster fra åtte kroner (fem såkalte easy fatalities) til 41 kroner (30 slike angrep).

Dette er bestemte antall sjanser du får til å sette inn en ekstra brutal henrettelse, etter at kampene er avgjort. Hver figur du kan velge blant i «Mortal Kombat X» er fra starten av utrustet med to slike angrep du kan utsette motstanderen for etter å ha vunnet kampen.

Det at angrepene som kan handles separat til spillet er kalt easy fatalities, dreier seg om at de er kraftige dødsstøt som er langt enklere å utføre enn vanlige kombinasjoner. To knappetrykk er nok.

Kynisk eller fair?

Det hører med til historien at det er mulig å tjene opp slike easy fatality-polletter gjennom å spille «Mortal Kombat X» på vanlig vis – uten å bla opp ekstra.

Pc-versjonen av det ferske «Mortal Kombat» har ikke slike ekstrapakker med polletter du kan handle. Det er kun på PlayStation 4 og Xbox One dette gjelder.

Mikrotransaksjonene stopper ikke der. Som Eurogamers innledende test viste, er det også et utvalg kostymer og annet tilbehør som kun kan låses opp ved å tjene tilstrekkelig av spillvalutaen kalt Koins. For spillere uten tålmodighet til å spare slike Koins, tilbyr også utgiveren å låse opp alt innholdet i bytte mot 169 kroner.

«Mortal Kombat X» er lansert til PlayStation 4, Xbox One og pc. Egne utgaver kommer senere i år også til Xbox 360 og PlayStation 3. (Det er også sluppet en versjon av «Mortal Kombat X» til mobiler).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3