Besiktas blir verdens første idrettsklubb som satser på eSport

Har kjøpt lag med nordmann.

21. januar 2015 10:22

(PressFire.no): Den tyrkiske sportssatsingen pløyer nå ny mark når de kjøper den tyrkiske eSport-klubben Aces High, som dermed skifter navn til Besiktas eSport-klubb.

Vi skrev i forrige uke om den tyrkiske eSport-klubben Aces High, som nylig har fått med nordmannen Isak «Energy» Pettersen Fjell på «League of Legends»-laget sitt.

Verdens første

Bare dager etter kommer beskjeden om at klubben har blitt kjøpt av den store tyrkiske sportsklubben Besiktas.

Det er usikkert om Fjell visste om samtalene for oppkjøp før han satte seg på flyet, men avtalen ble signert med en seremoni i klubbhuset med flere Besiktas-personligheter til stede.

Hva Besiktas betalte for eSport-klubben er ikke kjent

Esport-klubben består i dag av fem «League of Legends»-spillere med et tilhørende støtteapparat som teller syv individer.

Støtteapparatet inkluderer treneren Onur «Lethilion» Aksu, analytikeren Salih Kızıldağ og to managere. De resterende består av grafikere og koordinator for sosiale medier.

Krever liten investering

I pressemeldingen påpeker Besiktas at sammenlignet med mer tradisjonell idrett krever ikke eSport store investeringer i utstyr eller tilstedeværelse, siden det meste foregår over internett på en relativt normal datamaskin.

Foreløpig satser Besiktas eSport-klubb kun på spillet «League of Legends», som med rundt 67 millioner spillere er verdens største akkurat nå.

Utvikleren av spillet, Riot Games, arrangerer selv egne sesongbaserte turneringer i tillegg til de som andre eSport-organisasjoner arrangerer.

Konkurrenten «Dota 2» satte i fjor rekord i pengepremie i turneringen The International, hvor det ble delt ut over 60 millioner kroner til de beste. En stor andel av de pengene var folkefinansierte av spillerne selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3