Bergenske «Teslagrad» er usikre på Apple TV, men satser på denne kinesiske konsollen

11. mai 2016 15:52

(PressFire.no): I går ble den nye kinesiske konsollsatsingen, hold deg fast, Fuze Tomahawk F1 for alvor avduket.

Kjente former

For det er ikke vanskelig å se hvor kineserne har hentet inspirasjonen fra – selve konsollen er ikke veldig ulik konkurrenten PlayStation 4 og alle med en Xbox-konsoll bør dra kjensel på håndkontrolleren som følger med.

Den Android-baserte konsollen satser stort i hjemlandet og har blant annet alliert seg med Nvidia på grafikk. Det sitter både en Nvidia Tegra K1-prosessor og en Nvidia Keppler-prosessor i konsollen, som også har 4 gigabyte med minne.

For lagring har den både en harddisk med 500 gigabyte i tillegg til 32 gigabytes med lagring på minnebrikke.

Norsk sus

Men blant lanseringstitlene som får mest oppmerksomhet finner vi det norske kritikerroste og prisvinnende «Teslagrad».

Peter Wingaard Meldahl forteller til PressFire at det kinesiske selskapet Fuze tok kontakt for rundt halvannet år siden.

- Jeg var skeptisk. Vi hadde alt masing fra Ouya, Apple TV, Amazon Fire og så videre.

Han skal ha bedt om et estimat av hva de så for seg i salg.

- Jeg kan ikke si summer, men jeg synes det så veldig optimistisk ut, avslører Wingaard Meldahl.

- Så jeg sa; 'Dersom dere står ved denne minimumsummen i dette estimatet, så har dere vel ikke noe problem med å betale meg halvparten av det som et forskudd?'

Lukrativ avtale

Ifølge Wingaard Meldahl skal forskuddet alene ha vært ganske lukrativt for spillselskapet i Bergen. Og selve rosinen i pølsa – det kinesiske selskapet har selv tatt seg av overføringen av spillet til deres system.

- Jeg forventet at de ville trenge masse assistanse med det.

I ettertid var det ganske stille i halvannet år, før de plutselig erklærte at de var klare.

- Det var en ny opplevelse for oss.

Wingaard Meldahl påpeker at konsollen kommer i kjølvannet av at Kina i 2014 lettet det lange forbudet mot spillkonsoller i landet.

- Jeg tror denne tidlige sjansen med Fuze er litt unik.

Videre mener han at de bevisst har jobbet for stort mangfold i katalogen.

- Fuze har vært svært synlige på messer det siste året. og fra hva jeg har sett så har de vært flinke og snakket med utrolig mange.

«Shadow Puppeteer».

Også «Shadow Puppeteer»

«Teslagrad» har fått god eksponering i avdukingen av konsollen og er blant spillene som vises fram i en videopresentasjon, men også det norske spillet «Shadow Puppeteer» dukker opp på lista over spill som er kommende til konsollen.

Daglig leder i Sarepta Studio Catharina Bøhler forteller til PressFire at de håndterer overføringen til konsollen selv, men vil ikke avsløre detaljer i selve avtalen med konsollprodusenten - foruten at de skal ha vært imøtekommende for å få spillet på konsollen.

Bøhler og Sarepta Studio «håper på snarlig slipp etter at konsollen har lansert».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3