Ber fans snu spillet deres fullstendig på hodet

Legger fire millioner kroner i potten.

16. desember 2013 16:07

(PressFire.no): Modifikasjoner og brukerskapt innhold er ikke akkurat et nytt fenomen. Allerede i 1993 hadde «Doom» et yrende miljø for skapeglade spillere.

Utbredelsen av de største modifikasjonene blir derimot bare større for hvert år.

Det understreker spillstudioet Bohemia Interactive med å friste hobbyskapere med fire millioner kroner i premier om de greier å gi krigssimulatoren «ARMA III» merverdi, ifølge hjemmesiden deres.

Ulike kategorier

Tsjekkerne har tidligere fått smake på verdien av godt eksternt innhold da zombiesandkassa «DayZ» eksploderte i popularitet i fjor.

Nå skal de premiere utviklertalenter med fire kategorier: total overhaling, enspillerdel, flerspillerdel og en mindre bås forbeholdt små tilskudd.

Vinneren av førstnevnte får 200 000 euro og muligens en kontrakt med spillstudioet, avhengig av hvor heftig håndverket er. Første, andre og tredje plass i de andre kategoriene belønnes med henholdsvis 50 000, 30 000 og 20 000 euro.

En såkalt total conversion-utvidelse vil si at de fleste elementer er knekt om til et helt nytt, selvstendig spill. Slik som «DayZ», for eksempel. 

Deltakerne har fått frist fram til oktober 2014 for skaperverkene sine, mens en endelig avgjørelse tilsynelatende ikke kommer før i starten av 2015.

Krigsengasjert

Kravene som må oppfylles for de ulike premiene utdypes videre på Bohemias hjemmeside, og ett bidrag kommer også til å få en ukes tur til et fremmed land på Røde Kors' regning.

Veldedighetsorganisasjonen har tidligere erklært at voldsspill bør forholde seg til genevekonvensjonene for human krigføring, noe Bohemia har sagt seg enige i. 

«Arma III» ble utgitt i høst, og er et tungt taktisk skytespill hvor simulering av ekte krig er et av de bærende elementene.

Kulturen for brukerutvidelser til skytespill er lang, og suksesser som «Counter-Strike», «Red Orchestra» og «Natural Selection» kom alle fra såkalte mods

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3