Ber Philips om miniversjon av konsollen Nintendo helst ikke vil snakke om

Inkludert tidenes mest bedritne «Zelda»-spill.

25. september 2018 13:09

(PressFire.no): På tidlig nittitallet var det flere aktører som hadde dårlig tid til å sko seg på CD-ROM-teknologi i konsollbransjen – blant den var nederlandske Philips.

Hestehandelen fra helvete

I en hestehandel da forhandlingene med Sony kollapset, som ble PlayStation, lånte Nintendo ut lisenser på både «Mario» og «Zelda» til Philips i bytte mot cd-rom-teknologi til sin Super Nintendo (som aldri ble noe av).

Likevel klarte Philips å produsere tre «Zelda»-spill og ett «Mario», som i dag dominerer topplistene (eventuelt bunnlistene) over de dårligste spillene Nintendo kan knyttes til.

Philips CD-i Classic?

Men så og si alle konsoller, obskure eller ikke, har tilhengere. Nå ber fans eller «fans» om at Philips hyller sitt forsøk på konsollmarkedet.

I en Twitter-tråd foreslår spilljournalist Chris Scullion om at Philips kaster seg på minikonsoll-trenden med innebygde spill.

Med andre ord - Scullion ønsker seg Philips CD-i Classic, med tjue spill innebygget.

Får svar fra Philips

Litt overraskende får han svar fra Philips på Twitter, som først takker for påminnelsen av Philips CD-i.

Så melder flere fans interessen og Philips lover å «gjøre sitt beste for å oppfylle drømmen og slippe noe, men kan ikke love noe ennå».

Det er foreløpig usikkert hvor mye ironi som er krydra utvekslingene, men det hindrer ikke humoren som finnes i en eventuell Philips CD-i Classic.

Vi feirer med en video fra «Link: The Faces of Evil» - nyt den i eget tempo.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3