Belgiske myndigheter fastslår at loot crates er gambling

Skal be EU om forbud.

22. november 2017 03:08
Justisminister Koen Geens ønsker
forbud i EU (Faksimile: VTM)

Oppdatering: Deler av saken er blitt dementert av lotteritilsynet i Belgia. Rapporten om at lotteritilsynet har trukket en slutning stemmer ikke. Vi lar saken ligge ettersom kommentarene fra justisministeren fortsatt gjelder.

(PressFire.no): Det går kjapt i Belgia. Knappe én uke etter at landets lotteritilsyn bestemte seg for å se nærmere på loot crates og opplåsing av spillgjenstander gjennom tilfeldige trekninger etter bråket rundt «Star Wars Battlefront 2», er avgjørelsen kommet.

Lotteritilsynet slår fast at «blandingen av penger og avhengighet» gjør det til gambling, det melder den belgiske nyhetskanalen VTM. Dermed er slike loot crates ulovlige i landet.

Ikke nok med det: Belgias justisminister Koen Geens er også kommet på banen, og sier at landet nå ønsker å forby alt av kjøp i spill hvor det ikke er helt tydelig hva det er du får igjen for pengene.

- Å blande gambling med spilling, spesielt i en ung alder, er farlig for barnets mentale helse, sier Geens til VTM.

Ministeren sier videre at Belgia skal gå helt til topps i EU for å få stanset denne praksisen i spill.

- Dette kommer til å ta tid, fordi vi må gå til Europa med det, men vi skal helt klart prøve å forby dette.

Et eventuelt forbud mot slike bokser i spill vil ha svært stor påvirkning på bransjen. Et utall spill benytter seg av tilfeldig opplåsning av alt fra kosmetiske gjenstander til progresjon i selve spillet. Mange har også dette som eneste forretningsmodell.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3