Både fotball- og bilsporten har tatt til spill etter corona-stans

Formel 1-stjerner får tiden til å gå med e-sport.

17. mars 2020 11:31

(PressFire.no): De fleste store idretter er satt på vent på grunn av coronaviruset, noe som har banet vei for at dataspill har tatt over.

I England har FA dratt i håndbrekket for Premier League og de andre ligaene i fotball, noe som har gjort at lagene heller har utfordret hverandre i «FIFA» og «Football Manager» enn i den virkelige verden.

Leeds skulle spille mot Cardiff i helga, men på grunn av stansen ble kampen avgjort med «FIFA» - og hvor waliserne ble slått 1-3 på hjemmebane.

Watford på sin side, spilte 1-1 mot Leicester i «Football Manager».

Leyton Orient har tatt det hele et par hakk videre og manet sammen en diger turnering der hele 128 faktiske lag fra de europeiske divisjonene skal barke sammen i «FIFA 20».

Lagene må spille som seg selv, og må velge én representant til å spille for seg.

Blant lagene finner vi Roma, Newcastle, Wolves, Manchester City, Standard Liege, PSV Eindhoven, Sunderland og West Ham. Kampene skal trekkes i løpet av tirsdag.

Også bilsport

Innenfor bilsportens vidunderlige verden er det hakket mer seriøst. E-driving er allerede godt etablert som en del av miljøet, og i Tyskland er såkalt «Sim Racing» en fullverdig motorsport.

Med Formel 1 ute på sidelinjen, ble to større «Sim»-arrangementer satt sammen av Veloce Esports (i «F1 2019») og Torque Esports (i «rFactor 2»).

I den førstnevnte turneringen, kalt «Not the Aus GP», fant vi sjåfører som McLarens F1-stjerne Lando Norris, Mercedes-reserve Stoffel Vandoorne og Super GT-sjåfør Sacha Fenestraz – i tillegg til tidligere F1-sjåfører som Esteban Gutiérrez og en rekke Sim-sjåfører.

Kanskje mer snedig var at også Real Madrid-keeper Thibaut Courtois var med. Over 175 000 seere så løpet live, mens over 300 000 har sett det i etterkant.

Løpet kan sees i sin helhet, med kommentatorer, i følgende video:

Den andre turneringen, «All-Star Esports Battle», gikk også av stabelen omtrent samtidig.

Der fant vi deltakere som F1-sjåfør Max Verstappen, F3-mann António Félix da Costa, Super GT-sjåfør James Rossiter og også en rekke andre sim-sjåfører.

Over en halv million har sett sendingene derifra.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3