«Battlegrounds» fjerner gratisplagg og legger til mikrotransaksjoner

Det får fansen til å rase.

27. juli 2017 12:12
Det finnes en rekke plagg i spillet allerede.

(PressFire.no): Folk er ikke så mega-happy med «PlayerUnknown» i disse dager.

Mannen bak spillet, med det egentlige navnet Brendan Greene, har flere ganger den siste tiden sagt at et betalingssystem skal legges til «Battlegrounds» om ikke så alt for lenge.

Spillet er for tiden i Early Access på Steam, og koster 259 kroner, men et system ikke ulikt kassesystemet i «CS:GO» er planlagt i fremtiden.

Det betyr at du vil låse opp esker med kosmetiske gjenstander, men ikke ha noen måte å åpne de på før du kjøper en virtuell nøkkel for ekte penger. I andre spill koster en slik nøkkel rundt 20 kroner.

Det i seg selv er en kontroversiell retning for spillet å ta, der «CS:GO» er blitt kraftig kritisert for å legge til rette for online gambling gjennom samme system.

I sosiale medier har nå en rekke fans uttrykt misnøye med at utviklerne er i ferd med å ta denne retningen for spillet. Flere mener tilfeldige drops i spillet sammen med betalte nøkler betyr at det er en svært liten sjanse for å faktisk få det du ønsker deg – og at du dermed betaler for ting du ikke vil ha.

I dag fungerer det slik at du får poeng for å spille bra, og at disse poengene kan veksles inn i en eske som inneholder en tilfeldig gjenstand. Ingen ekte penger går i omløp.

Fra spillets FAQ.
Fra spillets FAQ.

Samtidig går det hele også imot det utvikler Bluehole har sagt om at et mikrotransaksjonssystem ikke skal komme før etter spillet er ute av Early Access.

- Vi må teste ut dette systemet en gang under Early Access, for å få dropp-prosenten riktig, sier Greene i et intervju med Eurogamer.

Han har på Discord også sagt at det neppe vil være noen gratis kosmetiske ting å finne i spillet etter at betaperioden er over, heller.

Testingen starter allerede om en uke. Under årets GamesCom i Köln skal det foregå en turnering i spillet, og i den sammenheng skal det legges til tre nye esker med kosmetisk utstyr. To av disse vil være gratis å åpne, mens den siste krever en «nøkkel» til rundt 20 kroner for å åpne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3