«Battlefront III»-remake skal ha fått Valve som partner

Nytt spill i den gamle serien er lagd av fansen.

4. juni 2016 20:20

(Framerate.no): Husker du de gamle «Battlefront»-spillene? Før EA og DICE kom inn med en «reboot» av hele serien var det et par ypperlige skytespill som kom i 2004 og 2005.

Men det hele holdt ikke i lengden, for «Battlefront III» ble kansellert etter at Free Radical hadde jobbet på det fra 2006 til 2008. Spillet ble aldri egentlig annonsert heller, men videoer fra tidlige alfa-versjoner poppet opp på nettet.

Fansen ville derimot ha mer «Battlefront» lenge før fjorårets spill, og en gruppe entusiaster begynte å lage en fan-remake av det kansellerte spillet. Dette er sannsynligvis første gang noen lager en remake av et spill som aldri kom ut, men okay.

Remaken, som kalles «Galaxy in Turmoil» kjører på Unreal Engine 4, og skal ha alle de klassiske «Battlefront»-modusene – med opp mot 32 mot 32 spillere.

Det skal også være en egen singleplayer-del, i tillegg til onlinekamper både på land, i lufta og ute i verdensrommet. Og så sannelig, det ser ut til at spillet begynner å nærme seg ferdigstillelse.

Uventet partner

De fleste som har fulgt litt med på prosjektet har vel egentlig bare ventet på at det også skulle kanselleres, eller at Disney skulle sende et «vær så snill og stopp»-brev.

Men i det som må sies å være en svært overraskende vending sier nå utviklerne at de har blitt enige med Valve om å legge spillet gratis på Steam.

- Det er med stor glede at jeg i dag kan fortelle at vi har signert en distribusjonsavtale med Steam og Valve for spillet, skriver sjefen i Frontwire, Tony Fergie Romanelli, i en uttalelse.

Lisenstrøbbel?

Akkurat når spillet blir ferdig, eller dukker opp på Steam for allmenheten, er usikkert.

Og det åpenbare spørsmålet nå er «hvor lang tid tar det før Disneys advokathær mobiliserer?».

Utviklerne selv mener de har sitt på det tørre, siden de ikke tjener penger på prosjektet, men det spørs om advokatene mener det er verd å ta en kikk på likevel.

Det sagt – Disney har garantert visst om prosjektet i lang tid, og har ikke foretatt seg noe enda. Tør vi håpe på litt snillere tider for indieutviklere som vil bygge på «Star Wars»-lisensen?


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3