«Battlefield Hardline»-sjefen er ferdig i EA

9. april 2015 12:34

(PressFire.no): Det er bare tre uker siden han var ute i media og velsignet Visceral Games’ nyeste ved unnfangelsen av «Battlefield Hardline».

Steve Papoutsis, daglig leder hos dette spillstudioet de siste 15 åra, jobber ikke lenger hos dette San Francisco-foretaket.

Ryktene svirret i går etter at Kotaku hadde fått tips i saken. Nå er det bekreftet fra offisielt hold.

Ansvarlig for «Dead Space»

Vi er takknemlige for Steves mange bidrag til EA og ønsker ham lykke til, sier Electronic Arts i en uttalelse til Eurogamer.

 Gjengen hos Visceral fortsetter å fokusere på nytt spillinnhold til «Battlefield Hardline», inkludert utvidelsespakker, i tillegg til nye utviklingsprosjekter.

Steve Papoutsis. (Foto: EA).

Det er uklart om Papoutsis selv valgte å takke for seg, eller om EA spilte en mer aktiv rolle i oppsigelsen. Selskapet ønsket ikke å kommentere dette overfor Eurogamer.

Den tidligere Visceral Games-sjefen arbeidet blant annet som ansvarlig for romoverlevelsesserien «Dead Space». Etter det tredje hovedspillet tok han over styringen av «Battlefield Hardline», som kom ut 19. mars.

Dette er første gangen svenske DICE setter bort utviklingen av et «Battlefield»-spill til utenforstående. Både DICE og Visceral ligger sortert under EA-paraplyen. Ifølge daglig leder i DICE, Karl-Magnus Troedsson, begynte samtalene mellom han selv og Papoutsis om et slikt politi-og-røver-spill for flere år siden.

«Star Wars» neste

Steve Papoutsis erstattes av Scott Probst – sønnen til en av de tidligere EA-toppene, Larry Probst.

Han jobbet selv med «Hardline», og hadde en av nøkkelrollene bak flerspillerbiten i dette «Battlefield»-spillet. Scott Probst har vært i EA siden 2003 og har også arbeidet med «Medal of Honor», «Lord of the Rings», «Dead Space» og «Command & Conquer».

Nå tar han over styringa hos Visceral Games.

Det er allerede kjent at de arbeider med et av flere «Star Wars»-spill EA har i produksjon. En av de sentrale bak «Uncharted-spillene, Amy Hennig, startet arbeidet med Viscerals «Star Wars»-eventyr i fjor. Kun DICE sitt «Battlefront»-spill er hittil avslørt, som et av flere EA-titler vi får se de nesta åra lagt til denne galaksen langt, langt unna.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3