«Battlefield 4» utsatt for DDoS-angrep

Så begynte problemene på PlayStation ...

19. november 2013 08:06

(PressFire.no): De siste dagene har nok temperaturen økt litt på kontorene til den svenske utvikleren bak «Battlefield 4».

DICE innrømmet nemlig at spillet ble utsatt for et såkalt DDoS-angrep.

Dette skal ha medført at onlineserverne til pc-utgaven av spillet helt eller delvis var nede i løpet av helga.

... så gikk PS4-versjonen ned i knestående

- Hei folkens, vi er målet for et DDoS-angrep. Men vi jobber med å fikse dette så fort som mulig, innrømmet produsent Ali Hassoon på Battlelog lørdag.

- Jeg beklager at noen ødelegger deres og min dag. Vær trygg på at vi gjør vårt beste for å løse situasjonen, fortalte han.

Problemene stoppet imidlertid ikke der. PlayStation 4 ble som kjent lansert i USA og Canada sist fredag. «Battlefield 4» er et av de høyprofilerte spillene som er ute til konsollanseringen. Flere meldte om at spillet krasjet og DICE var kjapt ute med å erkjenne dette problemet.

Først forklarte spillutviklerne at de forsøkte å knytte en ny server til PlayStation 4-plattformen. Men det var ikke nok.


Flere oppdateringer på vei

I går kunne DICE fortelle at de ruller ut en snarlig oppdatering, både til PlayStation 4, Xbox 360 og pc.

Oppdateringene er ikke nødvendigvis klare på samme dag. DICE antyder at disse er myntet på å løse ulike feil eller problemer.

PlayStation 4-oppdateringen er varslet «tidlig neste uke». Til Sony-maskinen kommer til Norge 29. november, er det trolig en oppdatering som ligger og venter om du har planer om å starte på denne slagmarken. 

- Vi er klar over de hyppige krasjene i «Battlefield 4» på PlayStation 4. Vi jobber hardt med å identifisere dette og håper å få oppdatert spillet tidlig neste uke, skrev DICE på Battlelog.

Når det gjelder Xbox 360-oppdateringen er denne nå i testing, sier utviklerne uten å datofeste nærmere når den legges ut. Pc-oppdateringen og tidsrammen for en slik patch, er foreløpig ikke klar.

DICE oppfordrer de som venter å holde seg informerte fra denne forumtråden.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3