– «Batman» på pc blir ikke friskmeldt før til høsten

Warner tilbyr «midlertidig løsning».

20. juli 2015 13:28

(PressFire.no): Det har vært stille i noen uker, etter at Warner bestemte seg for å trekke pc-versjonen av «Batman: Arkham Knight» fra salg.

Spillet ble sluppet samtidig med Xbox One- og PlayStation 4-utgavene, men det ble raskt klart at pc-spillerne definitivt trakk det korteste strået. 

Warner tok ansvar og stanset salget etter bare noen dager. Arbeidet med å reparere spillet fortsetter.

Oppdatering i august

Warner Bros. har nylig vært ute med en oppdatering på Steam-produktsidene, der de forteller at de snart har en ny oppdatering til pc-spillet klar. Denne patchen omtales som «en midlertidig løsning». Den vil adressere – forhåpentligvis også fikse – enkelte av feilene og manglene til det Rocksteady-utviklede «Arkham Knight», men ikke alle.

– Warner Bros. Interactive Entertainment, Rocksteady og våre partnere har som mål å gi ut en midlertidig patch til de eksisterende spillerne i august. Denne oppdateringen vil ta for seg mange av feilene vi tidligere har listet opp, heter det på Steam-spillsiden.

Reparasjonene kan ta tid

Denne beskjeden kommer bare noen dager etter et interessant skriv lekket fra spillbutikkjeden EB Games i Australia. Warner instruerte denne forhandleren at det vil ta måneder å reparere pc-«Batman».

Samtidig ba de EB Games om å returnere alle pc-kopier av spillet, skriver Kotaku Australia. Det er en prosedyre Warner Bros. innførte samtidig som salget på Steam ble stanset.

Arbeider så raskt vi kan

Problemene med «Arkham Knight» gjelder pc-versjonen. Både på PlayStation 4 og Xbox One er historien en helt annen.

PressFire anmeldte med en toppscore etter å ha spilt det på konsoll.

Spillstudioet Rocksteady skal ha satt de fleste av sine utviklere til å jobbe med disse to utgavene, og et eksternt studio fikk oppdraget fra utgiver Warner med å lage en pc-versjon. Raskt etter lanseringen ble det klart at både dårlig flyt, tekniske problemer og strippede menyer var det kundene fikk på den ene plattformen.  

Warner anbefalte misfornøyde kunder å benytte seg av Steams nye og utvidede reklamasjonsordninger – hvis ventetiden til spillet friskmeldes føles for lang. De bruker anledningen i denne seneste dosen informasjon til å takke folk for tålmodigheten, og forsikrer igjen at de arbeider med å reparere pc-spillet «så raskt vi kan.»

– 

Problemene var de samme i flere måneder

Amerikanske Kotaku var tidligere denne måneden i kontakt med flere personer tilknyttet feilsøk og brukertesting av «Arkham Knight». Disse påstår at Warner var fullt klar over problemene, men likevel valgte å starte pc-spillsalget.

Problemene skal ha vært der i flere måneder, påstås det.

– Jeg vil si det er ganske spesielt at Warner Bros. reagerer som om de ikke visste noe om at spillet var i en slik fryktelig tilstand, sier en av testerne involvert i kvalitetssikringa av «Arkham Knight».

– Det har vært slik i flere måneder, og alle problemene vi ser nå var nøyaktig de samme – uforandret – for nesten et år siden.

Vi traff en av Rocksteady-folka, Dax Ginn, under E3-spillmessa i Los Angeles i juni. Se intervjuet her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3