Bannlyser «Rape Day» fra Steam - spillet hvor du skal trakassere og voldta kvinner

- Innholdet gjør det vanskelig for oss å hjelpe utviklerne.

7. mars 2019 15:13
Utrivelig.

(PressFire.no): Når et spill med tittelen «Rape Day» plutselig skulle klargjøres til lansering ble det haraball for noen dager siden.

Spillet, som er en interaktiv visuell novelle bestående av stillbilder av 3D-modeller, skal la deg «verbalt trakassere, drepe folk og voldta kvinner» under en zombie-apokalypse. Spillbarhetsmessig får du noen få valg du kan klikke på etter hvert som historien går fram.

Da spillet så dukket opp på nettbutikken Steam (riktignok for å bli godkjent, ikke salg) skapte det, ikke overraskende, furore og store overskrifter i mediene.

I sosiale medier og kommentarfelt mente mange at spillet burde bannlyses fra tjenesten, og mange uttrykte avsky for innholdet.

Andre mente spillet burde få leve videre uten problemer, med argumenter om at det bare er et spill.

Dette er noe utvikleren av spillet også bifaller, og han sier du ikke kan få i både pose og sekk når det kommer til bannlysing. Han mener dette er en «power fantasy» på linje med spill som «GTA» og «Hitman».

- Du kan ikke vurdere å bannlyse voldtekt i fiksjon uten å bannlyse drap og tortur.

- De fleste kan separere fiksjon fra fantasi ganske bra, og de som ikke kan det burde ikke spille dataspill. Poenget med spill er å gjøre eller oppleve ting som du ikke kan eller burde gjøre på ekte. Om spill og filmer hadde vært akkurat som den ekte verdenen så hadde de vært ganske kjedelige.

Men nå har Steam og Valve satt ned foten, og bannlyser hele greia. Grunnen deres skal være at spillet var «en for stor risiko for Steam, kundene og utviklere».

- Våre retningslinjer rundt hva vi distribuerer er, og må være, reaksjonær. Vi må vente og se hva som kommer inn (til godkjenning). Etter å ha samlet mye fakta og mange diskusjoner så mener vi «Rape Day» involverer ukjente kostnader og risikoer, og det vil dermed ikke komme på Steam, skriver Valve i en oppdatering.

- Vi respekterer utviklernes ønske om å uttrykke seg selv, og meningen med Steam er å hjelpe utviklere til å finne et publikum. Men denne utvikleren har valgt et innhold og en måte å vise dette på som gjør det veldig vanskelig for oss å hjelpe dem.

Valve har tidligere åpnet slusene helt for spill med potensielt støtende innhold, men har samtidig sagt at de skal luke ut spillutviklere som er åpenbare «troll», som lager spill med så håpløst innhold at de bare går for sjokkverdi.

Et av disse spillene var «Active Shooter», et spill der du skulle massakrere barn på en skole. Også det spillet ble utestengt.

På nettsidene sine skriver utvikleren av «Rape Day» at han nå skal legge ut spillet for salg en annen plass, og at han håper på å kunne alliere seg med andre utviklere som har fått spillene sine bannlyst for å sette opp en egen nisjeside hvor spill som er for «moralsk forkastelige for Steam» kan samles.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3