B.J. Blazkowicz må ut på ny nazijakt

Mer «Wolfenstein» er på vei.

5. mars 2015 11:46

(PressFire.no): Året er 1946. Nazistene er på nippet til å vinne Andre verdenskrig. De allierte vet hvem de må henvende seg til for å balansere vekta.

Nazijegeren B.J. Blazkowicz kommer tilbake, og det skjer allerede i mai.

MachineGames og Bethesda kunngjorde i forbindelse med Game Developers Conference (GDC) denne uka at fjorårets «Wolfenstein: The New Order» får en slags oppfølger.

Tilbake på slagmarken

«Wolfenstein» hadde falmet og føltes som et navn forbundet med viktig, men etter hvert lite relevant bagasje. En av forfedrene til skytespillene skildret i førsteperson, ja visst, men i løpet av åra har vi fått veldig mange dvaske oppfølgere som tråkket i uinspirerte fotspor.

Kanskje var det derfor «The New Order» kom som en stor overraskelse for mange. Dette var friskere, med uventa iver etter å skildre noe nytt i sjangeren og med avhoppere fra svenske Starbreeze («The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay», «The Darkness») i førersetet. 

Denne fortsettelsen er kalt «Wolfestein: The Old Blood» – en frittstående fortelling som spoler tida tilbake sammenlignet med «The New Order»-historien.

 Å hoppe tilbake inn i verdenen til «Wolfenstein» har vært skikkelig artig for oss, sier Jerk Gustafsson i MachineGames i en pressemelding.

Vi har likt å utforske begivenhetene som leder opp til «The New Order». Vi tror folk vil sette pris på historien, alt av action og selvsagt: å få sjansen til å hoppe inn i kampene med helt nye våpen.

The Old Blood byr på to biter historie.
Den ene er lagt til Bayern, Tyskland.

Mai-lansering

«The Old Blood» dreier seg altså om en forløper der du ikke trenger hovedspillet for å komme deg i gang, en nedlastbar utvidelse som i pris minner om lignende pakker som «Infamous: First Light» eller «Saints Row IV»s «Gat out of Hell».

Bethesda sier Xbox One-eiere kun kan laste ned fra 5. mai. Pc og PlayStation 4 kan velge mellom diskversjoner eller handle digitalt.

Prisen blir cirka 150 kroner (15 pund, 20 dollar).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3