Avblåser korstog mot «Witcher 2»-pirater

- Fansen betyr for mye for oss

13. januar 2012 12:19

(PressFire.no): I desember skrev vi om CD Projekt, folkene bak «The Witcher 2», som hadde begynt å sende ut inkassokrav til de som piratkopierte spillet.

- Vi blir selvfølgelig ikke glade når noen piratkopierer spillene våre, så vi samarbeider med advokatfirmaer og firmaer som spesialiserer seg på torren-snoking, sa en av CD Projekt-grunnleggerne, Marcin Iwiński til Eurogamer.

- I en del store land kan de som laster det ned ulovlig forvente seg et brev fra noen advokater som sier ’Hei, du lastet ned spillet ulovlig og nå må du betale en bot’.

Spillet kom uten kopibeskyttelse (om du kjøpte det online), inkludert en guide, papirfigurer, bonus-DVDer og det meste et annet spill ville kalt en «Collector’s Edition» - som standard.

Håpet var nok å kunne tilby nok i butikken til at piratene ikke ville laste ned spillet uten å betale for det. CD Projekt fjernet etter hvert også kopibeskyttelsen på butikkutgaven da det ble rapportert om problemer hos noen spillere.

Men til tross for dette var det fortsatt millioner av ulovlige nedlastninger av spillet.

Ombestemmer seg etter kritikk

Nå snur selskapet på flisa etter at mange uttrykte sin misnøye med ordningen.

Flere mente dette grenset mot utpressing, der CD Projekt spilte på frykt for å få inn penger, og mange var redde for at feil kunne gjøres – og legitime brukere straffet.

I en forklaring postet på internett nylig sier Iviński at fansen er hovedgrunnen til at de har ombestemt seg.

- Selv om vi er sikre på at ingen som kjøpte spillet lovlig har mottatt et krav fra oss for å laste ned spillet, så setter vi fansen og communitiet vårt for høyt til at vi kan ta sjansen på å anklage noen på feil grunnlag.

Dette betyr ikke at Iwinski og CD Projekt har gitt opp kampen mot piratene, noe som også presiseres i appellen til spillerne, som du kan lese i sin helhet hos RPS:

- Det skader oss utviklere. Det skader industrien i sin helhet, sier Iwinksi videre.

- Hvis du ikke støtter utviklerne som lager spillene du spiller, hvis du ikke betaler for de spillene, så får vi ikke til å lage nye spill til deg.

Da vi skrev om saken i desember anslo CD Projekt at «The Witcher 2» hadde blitt lastet ned ulovlig 4,5 millioner ganger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3