Av 600 lag i «FIFA 16», er dette ett av de mest populære

30. november 2015 18:46

(PressFire.no): Det skapte noen rødglødende kommentarfelt og en del «giftig hat» da Electronic Arts først bekrefta en av nyhetene til «FIFA 16»:

Kvinnefotballen debuterer i en av verdens mest solgte spillserier, og slagordet ble: «dette er vårt spill også».

Alex Morgan er målfarlig,
også i «FIFA 16».
– 

Oppsiktsvekkende statistikk

Dette ble klart like i forkant av kvinnenes fotball-VM i sommer.

På det tidspunktet ville ikke EA si noe mer om spillet sitt enn at det i år ville bli mulig å spille med totalt 12 damelandslag.

Det dreier seg om en valgfri «kick off»-modus, enten off- eller online, med det EA Sports karakteriserer som de beste landslagene. Norge mangler foreløpig, men en av utviklerne hinta kraftig om at det kan bli gjort noe med den saken til et senere «FIFA»-spill.

Peter Moore, daglig leder i EA.
(Foto: Scanpix).
Peter Moore, daglig leder i EA.
(Foto: Scanpix).

Peter Moore, nestsjef i Electronic Arts, har avslørt noen data om brukeratferden og hvor populær kvinnefotballen i «FIFA 16» egentlig har vært siden september-slippet.

Ser du på kvinnene fra USA som et lag, og sammenlikner med de 600 lagene du kan spille som på global basis – ikke bare i USA – er det amerikanske kvinnelandslaget faktisk det 23. mest spilte i «FIFA 16» rundt omkring i hele verden.

– Dette er oppsiktsvekkende statistikk, fortalte Moore ifølge The Post Game.

(Foto: Electronic Arts).

Måtte lage ny teknologi

Utviklerne i EA Sports har innrømmet at det var på tide å få plass til damefotballen i spillmenyene. Helt siden 1993 har det årlig dukka opp et nytt «FIFA», men det var i høst de første 12 kvinnelagene kom på plass.

– Hvorfor først nå, lurer mange? Vi har faktisk arbeidet med å få til dette lenge, sa «FIFA»-produsent Nick Channon tidligere i år.

– Vi lagde en prototyp for noen år siden der vi satte et kvinnehode på en mannskropp. Da skjønte vi raskt at vi måtte arbeide mer for å få til dette skikkelig, og møtte noen utfordringer i spillet på den tida av en teknisk art som ble hindre.

Denne teknologiske begrensninga førte til at EA Sports måtte bygge nye verktøy for å bedre kunne skildre kroppsfasong, hårdetaljer og bevegelsene. Skaleringer av ulike kroppstyper gjorde at for eksempel Peter Crouch ikke så realistisk ut, fortalte EA til PressFire.

Zlatan fikk også flottere og bedre hår i «FIFA 16», på grunn av introduksjonen av damespillere.

Messi og Morgan. Begge er på 
det amerikanske coveret.
– 

Har scora én million mål

Under en fotballkonferanse i Brooklyn tidligere denne måneden, kunne Peter Moore også røpe at en av de amerikanske damespillerne nylig passerte en målfarlig milepæl i «FIFA 16».

– Her er en enda bedre opplysning. Alex Morgan har nå scora én million ganger. Hun er den første kvinnen til å nå millionen, sa EA-toppen.

«FIFA 16» har i år ligget overraskende høyt på salgslistene i USA de ni ukene etter slippet. Et land der tradisjonelt «Madden NFL» og «NHL»-hockeyspillene har bitt kraftig fra seg.

Interessen for dette fotballspillet skjer i kjølvannet av at USA-damelandslaget vant VM i år.

Moore delte samtidig opplysninger hvordan interessen for «FIFA 16» har økt proporsjonalt med prestasjonene i dette landet:

Fra 2013 til i år har antallet «FIFA»-spillere i USA blitt doblet, fortalte han.  

Vi er bedre enn dette

«Jeg skjønner ikke hvorfor EA introduserer kvinnelag i FIFA 16… med mindre de skal bytte trøyer etter kamp».

«De fleste spiller FIFA for å få et avbrekk fra kvinner. Nå legger dere dem til i spillet.»

«Håper EA får lagd realistiske pupper, og at disse duver under kampene.»

– Misogyni, kalte Peter Moore
responsen.

Dette er bare et lite utvalg av de mange meldingene som dukket opp raskt etter EAs annonsering i sommer.

Peter Moore rykket ut på Twitter da han så konturene av dette, og omtalte «vitsene» og kommentarer som hatefulle og kvinnefiendtlige.

– Vi er bedre enn dette, het oppfordringa fra Moore.

Sebastian Enrique.
(Foto: Kjetil Svensen, PressFire).
«

Hva er det de gjør?»

PressFire traff Sebastian Enrique på GamesCom i august, en av produsentene med flere års fartstid med «FIFA»-serien, og spurte ham hvorfor en slik annonsering egentlig skapte så mye oppstyr.

– Ble du overraska?

– Jeg er ikke overraska over noe, sa Enrique. 

– Måten jeg tolker det på er at dette var den aller første dosen med informasjon rundt «FIFA 16». Ok, hva er det vi gjør: «introduserer de kvinnefotball nå?». Er du en fan av karrieredelen av «FIFA» og føler deg frustrert over noe der eller i Ultimate Team – eventuelt er opptatt av å få forbedringer til keeperne – blir gjerne den første reaksjonen: «hvorfor lager dere kvinnefotball og ikke alt det andre?».

– Jeg visste om alt det andre vi dytter inn i «FIFA 16». Jeg tenkte: «bare vent, dere klager kanskje nå, men vi har noe for alle i andre deler av spillet også. Dere kommer til å bli fornøyd», sa Enrique til PressFire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3