«Assassin’s Creed»-selskapet er blitt hacket

Ubisoft anbefaler alle å bytte passord.

3. juli 2013 11:25

(PressFire.no): Tidligere denne uken ble den franske spillgiganten Ubisoft utsatt for datainnbrudd. Gjerningsmennene tok brukernes navn, krypterte passord og epostadresser, skriver Eurogamer.

Selskapet er blant verdens største spillutgivere, og eier blant annet storserier som «Assassin’s Creed», «Just Dance, «Splinter Cell» og «Far Cry».

- Vi stengte tilgangen til systemene umiddebart, og begynte en grundig etterforskning med myndigheter og sikkerhetseksperter, meddeler selskapet.

Andre gang i år

Ubisoft anbefaler alle som har registrert seg i et av deres systemer å bytte passord, i tilfelle datasnokene har dekryptert informasjonen de fikk tak i.

- Ingen betalingsinformasjon har vært lagret hos oss, så kredittkortdetaljene dine har vært trygge under angrepet, skriver Ubisoft videre, og beklager det inntrufne.

Inngangsportalen for angrepet var tilsynelatende Uplay, Ubisofts sentral for spilling og samfunnsaktiviteter over internett.

Det ble også rammet tidligere i år, da russiske databanditter fikk lastet ned «Far Cry 3: Blood Dragon» nesten en hel måned før utgivelsen.

Ikke alene

Serverene til utgivere og andre tjenester som knytter spillere sammen over internett har vært et yndet mål for hackere og andre digitale innbruddstyver de siste årene.

Tidligere i år ble det massive nettskytespillet «Planetside 2» utsatt for et storslått anslag. Da ble 1,6 millioner spillere anmodet om å bytte passord.

Også giganter som Steam-drifterne Valve samt «World of Warcraft»-studioet Blizzard har mottatt sine byger i løpet av de to siste årene. 

Derfor ser man at stadig flere sikkerhetstiltak innføres for å holde uvedkommende. Blizzard insisterer for eksempel på at du bruker en fysisk kodebrikke sammen med passordet ditt. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3