- Asiatisk spillgigant vil kjøpe Valve

Skal ha bydd minst fem milliarder kroner.

27. september 2012 10:39

(PressFire.no): Som eierne av Steam - verdens største spillbutikk - og noen av de mest populære spillseriene på markedet, er det klart at Valve er et interessant prospekt for mange selskaper.

Den seneste pengesterke aktøren som skal ha snust på et oppkjøp, eller i beste fall en spleising, er nettspillmastodonten Nexon.

Ifølge den sentrale sørkoreanske avisa JoongAng Libo (via Polygon) skal de sammen med den koreanske MMO-lederen NCsoft ha bydd over fem milliarder norske kroner for det amerikanske spillstudioet under et felles møte på Hawaii.

- Mer sannsynlig at vi smuldrer

Tidligere har det gått snakk om at storutgiveren EA ville kjøpe Valve for en milliard dollar, men forhandlingene har aldri blitt bekreftet av verken EA eller Seattle-studioet.

Valve-stifteren Gabe Newell skal ved en annen anledning ha uttalt at det er mer sannsynlig at de smuldrer opp og går til hvert sitt enn at de kjøpes opp av et annet selskap.

Historien blir enda mer innfløkt når man regner med rapporter om at Nexon faktisk ville kjøpe EA. Planer det aldri ble noe av, men som likefullt ga EA-aksjen et kraftig løft. 

Gigantspesialister

NCsoft skal overfor Polygon ha avfeid ryktene opp oppkjøpet som nonsens, mens verken Valve eller Nexon har svart på henvendelser fra det amerikanske spillnettstedet i skrivende stund.

Valve og Nexon har likevel et godt samarbeid fra før av, og sistnevnte drifter «Counter Strike: Online» i Asia for amerikanerne. De skal også ha planer om å lage en oppfølger sammen.

Nexon er først og fremst kjent som utgiverne av «free to play» nettrollespill, hvor ultrapopulære «MapleStory» er det mest kjente. De har opplevd eksplosiv vekst de siste årene, og vært blant de store børsvinnerne i Japan, hvor de har hovedkontor.

NCsoft er et ledende spillselskap i Sør-Korea, og står blant annet bak MMORPG-storheter som «Guild Wars 2» og «Lineage II».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3