«Arkham's Creed»? Slik vil høstens underdog overbevise deg

Se filmene som forklarer «Middle-Earth: Shadow of Mordor».

26. september 2014 13:17

(PressFire.no): Det er en uke til det bekmørke eventyrspillet «Middle Earth: Shadow of Mordor» blir å finne i spillbutikkene.

Spillet er satt til Tolkiens fantasiunivers i tiden mellom «Hobbiten» og «Ringenes herre», og er en dunkel og voldelig fortelling om antihelten Talion, en vokter av Mordors svarte porter.

Han og familien blir brutalt drept av Saurons kapteiner, men da han bringes tilbake til live (eller rettere sagt som et skrømt), legger han ut på et blodig hevntokt.

Spillet har kanskje gått litt under radaren i forhold til store konkurrenter som «Assassin’s Creed: Unity». For å vise publikum hva de kan vente seg, har utgiveren Warner Bros. derfor sluppet en ni minutter lang video med «alt du trenger å vite for å gå inn i Mordor».

Filmen kan du se her i artikkelen.

Les også: En voldsom og ambisiøs spasertur rett inn i Mordor 

«Assassin's Creed»-plagiat?

Dette er ikke bare Tolkiens univers, men Peter Jackson sitt. Uttrykket er som hentet rett ut av filmene.

Som spill, derimot, har det andre inspirasjonskilder: Spillet kan minne så mye om «Assassin’s Creed» at det har blitt beskyldt for plagiering. Utviklerne selv mener de har vært mer inspirert av «Arkham»-spillene. Sistnevnte er også under Warner Bros.’ paraply, så det er vel litt tryggere.

I alle tilfeller er det smidd på velkjente mekanikker som klatring, sniking og kombo-baserte møljeslagsmål.

Det har også vært mye snakk om det såkalte nemesis-systemet, der fiender vil huske tidligere møter med Talion, ha sitt eget nivåsystem, og utvikle distinkte karaktertrekk og egenskaper. Slik skal historien formes, i noen grad, av hvem du møter på, og hvordan det ender.

Da vi fikk teste spillet i sommer, var vår mann svært begeistret:

– Dette er en grådig ambisiøs storproduksjon som byr på noen helt nye elementer, og virkelig utnytter kraften i den nye generasjonen med konsoller, heter det i vår sniktitt.

Utviklerdagbok

Det er utvikleren Monolith Productions som står bak «Middle Earth: Shadow of Mordor». De har tidligere laget blant annet «Gotham City Impostors» og «Guardians of Middle Earth».

I forbindelse med lanseringen av deres siste spill, har de lagt ut en bakomfilm i seks deler. Der kan du følge historien om Talion fra utviklernes perspektiv. Se filmene nedenfor.

Her på PressFire.no kommer vi snart tilbake med en anmeldelse av spillet.  

«Middle Earth: Shadow of Mordor» slippes 30. september til pc, 3. oktober til Xbox One og PlayStation 4, og 21. november til Xbox 360 og PlayStation 3. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3