«Arkeologisk» ekspedisjon skal grave opp «verdens dårligste spill»

Dokumentarfilm vil til bunns i legende fra 1983.

3. juni 2013 09:57

(PressFire.no): Du har kanskje lest om hvordan spillmatiseringen av Steven Spielberg-filmen «E.T.» holdt på å ta knekken på hele spillindustrien på starten av åttitallet.

Prosjektet ble, etter den dagens standarder, svindyrt. Utgiveren Atari bladde opp 25 millioner dollar for rettighetene til å tolke den gigantiske filmsuksessen.

Det ble til slutt Howard Scott Warshaw, mannen bak klassikerne «Yar’s Revenge» og «Raiders of the Lost Ark», som både designet og programmerte spillet. Men han fikk bare fem uker på seg. Les hele historien i vår spesial

Dumpet i ørken

Resultatet ble en gigantisk flopp som etterlot spillgiganten med flere millioner usolgte eksemplarer av storprosjektet og bransjen i en midlertidig krise. Sagnet skal ha det til at Atari begravde hele skammen i ørkenen rundt Alamogordo, New Mexico.

I årene etter har denne utrolige historien gått runden, og det finnes naturligvis skeptikere som tviler på dens kredibilitet.

Joe Lawandowski, som angivelig jobbet i et søppelfirma i området i den aktuelle perioden, hevder imidlertid ikke bare at det skjedde, Han skal også vite hvor «E.T.»-gravplassen er.

- Det var faktisk spillsystemene og spillkassettene, forteller Lawandowski til krqe.com.

Skal grave opp

Nå skal et kanadisk filmselskap komme til bunns i vandrehistorien. De har fått seks måneders tillatelse til å gjøre en utgravning i forbindelse med innspillingen av en dokumentarfilm om legenden. 

Graveprosjektet sammenfaller med spillets 30 års-jubileum, noe vi antar ikke er tilfeldig i henhold til dokumentarens dramaturgi.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3