«Ark: Survival Evolved»-utvikleren må punge ut i søksmål

Uvisst om det setter spillet i fare.

18. april 2016 13:43

(PressFire.no): Tidlige forhåndslanseringer av spill har blitt mer og mer normalt. «Ark: Survival Evolved» er kanskje et av de mest suksessfylte enn så lenge, og passerte to millioner solgte eksemplarer allerede i oktober, etter sin «early access»-lansering i juni samme år.

Spillet, hvor du jakter og temmer på dinosaurer i et digert landområde samtidig som du bygger deg en base og kan angripe andre spillere, skal etter planen gis ut på det meste av plattformer nå i juni i år.

Brutte kontrakter

Grunnen skal være at, ved å opprette Studio Wildcard, så har Steiglitz brutt en konkurranseavtale som forbyr han å starte et konkurrerende selskap (sannsynligvis i en tidsperiode etter endt arbeidsavtale).

Søksmålet inneholder også beskyldninger om at Wildcard har flørtet med og hentet en rekke av Trendys ansatte (såkalt poaching), og at Steiglitz startet utviklingen av «Ark» i skjul, skriver Destructiod.

Trendy skal ha bedt om smått utrolige 600 millioner dollar, eller nesten fem milliarder kroner, ifølge Steiglitz’ kone og med-grunnlegger, Susan Claire Stieglitz.

Deler av Twitter-meldingen.

Må betale hundrevis av millioner

Det ser ut til at Trendy har hatt en god sak.

En megling skal ha funnet sted allerede, hvor partene har blitt enige om en langt lavere sum, dog fortsatt en enorm mengde penger for et nyoppstartet selskap som har et spill å produsere.

I en direktemelding til en fan av spillet, som ble postet på Reddit, utdyper hun at de ble enige om en sum på 40 millioner dollar, eller 330 millioner kroner. Det er lite sannsynlig at disse pengene blir betalt ut i én slump, men heller etter spillet er lansert.

Det er uvisst om dette søksmålet vil ha noe å si på lanseringen av spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3