Arbeidstilsyn går rettens vei etter anklage om at Riot Games nekter å samarbeide

13. juni 2019 13:30

(PressFire.no): Det er arbeidstilsynet The California Department of Fair Employment and Housing som nå går rettens vei på grunn av det de mener er manglende samarbeidsvilje hos Riot Games-

Ifølge en pressemelding skal Riot ha nektet å levere ønsket informasjon til tilsynet for å undersøke om kvinner blir dårligere betalt enn menn i selskapet.

Tilsynet driver en etterforskning etter anklager om diskriminering, seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering.

Direkøren i tilsynet, Kevin Kish, sier i pressemeldingen at det er nødvendig å gå rettens vei når et selskap nekter å frivillig samarbeide med etterforskningen.

I en uttalelse til Kotaku benekter Riot Games at de har hindret noen form for etterforskning og hevder å ha samarbeidet med «gode intensjoner».

Riot Games anklager videre tilsynet for å ikke ha besvart henvendelser for å etterkomme kravene, og uttrykker «skuffelse over pressemeldingen».

Det hører med til historien at det har pågått en stor prosess rundt diskriminering hos «League of Legends»-giganten, hvor det ble avdekket en rekke alvorlige forhold med sextrakassering og kjønnsdiskriminering.

I ettertid har Riot Games lovet bedring og satt i gang mottiltak, som mange ansatte riktignok i ettertid har anklagd arbeidsgiveren for å ikke være nok og tok nylig til en gå sakte-aksjon.

Riot Games havnet også i søkelyset for en klausul i kontraktene med ansatte som hindret dem i å tå rettens vei i eventuelle tvister.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3