Apples kartsjef fikk sparken

Enda en sjef i Apple må gå etter fiaskoen med selskapets nye kartapp.

28. november 2012 12:34

(Macworld.no): Apple skal ha sparket sjefen som er ansvarlig for selskapets nye kartapp, som ble lansert med iOS 6 i september.

Ifølge den amerikanske nyhetstjenesten Bloomberg er det Richard Williamson som skal ha blitt avskjedighet av Eddy Cue, som er sjef for internettprogramvare og -tjenester i selskapet.

Les også: Massiv kritikk mot Apples nye kart

 

Søker kart-hjelp

Eddy Cue tok nylig over ansvar for kartprogramvaren i kjølvannet av et omfattende omrokkering i toppledelsen til Apple.

Samtidig som Cue nå er på jakt etter en erstatter for Williamson, har han nå søkt bistand fra kartleverandøren TomTom for å fikse kartdataene selskapet bruker i den nye appen.

Les også: Nokias nye kart kommer til iOS.

 

iOS-sjefen måtte også gå

Richard Williamson er ikke den første personen som har måttet forlate sin stilling etter den massive kritikken mot Apples kartløsning.

For noen uker siden fikk iOS-sjefen Scott Forstall sparken deriblant for å ha nektet å komme med en offentlig beklagelse for kartproblemene.

I stedet var det selskapets toppsjef Tim Cook som måtte skrive navnet sitt på uttalelsen.

Les også: Scott Forstall forlater Apple

Scott Forstalls ansvarsområder ble fordelt mellom andre toppsjefer i selskapet. Eddy Cue tok kartene og Siri inn under sin avdeling for internettprogramvare og -tjenester, mens OS X-sjef Craig Federighi tok over ansvaret for øvrig iOS-funksjonalitet.

Les også: Tim Cook med åpent brev om kartene

Apples kart har vært rammet av problemer siden debuten i september. Ankepunktene dreier seg om manglende og ufullstendig stedsinformasjon, dårlig bildekvalitet på visse områder, manglende informasjon om kollektiv transport og tapet av Google Street View.

Apples kart byr imidlertid på talestyrt veinavigasjon til iOS-enheter, en funksjon som ikke eksisterte i den gamle versjonen av Google Maps for Apples operativsystem.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3