- Apple burde kjøpe Twitter

- Nesten alt Apple gjør som involverer internett, er et eneste stort rot.

26. november 2012 18:48

(Macworld.no): Apple har lansert flere nettbaserte tjenester opp gjennom tidene som ikke har vært noen suksess. 

Mobileme, forgjengeren til Icloud, går for å være blant de største blunderne. Tjenesten, som ble lansert i 2008, hadde svært mange tekniske problemer fra starten av, noe Steve Jobs skal ha vært virkelig flau over.

Apples mye omdiskuterte kartsatsing fra tidligere i år viste også at selskapet ligger etter hva gjelder webrelaterte tjenester sammenlignet med konkurrentene.

Patrick Gibson var en av ingeniørene som var med og arbeidet på den første Ipad-modellen hos Apple.

Han har siden den gang sluttet hos selskapet og er nå utvikler hos konsulentselskapet Tilde.

I et blogginnlegg skrev Patrick Gibson nylig at Apple burde kjøpe opp Twitter. Ikke for å knytte det sosiale nettverket nærmere selskapet, men for å kunne dra nytte av de talentene som jobber på Twitter. Det skriver Macworld Sverige.

Les også: Twitter tilbakestilte for mange passord.

 

Mange webproblemer

Patrick Gibson mener at Apple har store problemer med sine webtjenester og hevder selskapet ikke klarer å lage løsninger som fungerer som de skal.

Som eksempel viser han til følgende problemer på noen av Apples webtjenester:

* Apple kan ikke oppdatere sine webbutikker uten å ta dem offline

* Ett populært spill på Game Center (Letterpress) klarte å senke hele nettverket

* Notes krever en e-postkonto for synkronisering

* iTunes og App Store bygger på WebObjects, et utdøende rammeverk som ble skrevet for nesten 20 år siden

* Ping

Les også: Nå er det over for Ping

- Google og Android blir stadig bedre

– Nesten alt Apple gjør som involverer internett er et eneste stort rot, med unntak av de utmerkede utviklerne som står bak Safari, skriver Patrick Gibson i sin blogg.

Han skriver videre at Google, og Android, forbedres stadig vekk. Dessuten har Google med sin erfaring ingen problemer med å få sine webtjenester til å fungere. Og selv om Google historisk sett har ligget etter Apple på design, begynner de å ta kraftig innpå.

Patrick Gibsons løsning på Apples problem er at selskapet burde kjøpe Twitter, som ifølge han er en av de vasseste selskapene på moderne webteknologi akkurat nå og har mange kyndige utviklere.

Det har tidligere versert rykter om at Apple skal ha vært interessert i å kjøpe opp Twitter, men da har man sagt det skyldes et ønske om å satse mer på sosiale medier. 

Les også: Skal Apple kjøpe Twitter?


FOTO (arkiv): LIONEL BONAVENTURE/Afp.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3