«Apex Legends»- og Star Wars Jedi: Fallen Order»-sjefen tar over DICE LA

Bytter navn og skal lage egne spill.

3. januar 2020 11:26

(PressFire.no): Det var i 2010 at Vince Zampella og Jason West havnet i voldsom konflikt med Activision og fikk sparken fra «Call of Duty: Modern Warfare»-studioet Infinity Ward.

I kjølvannet startet studioet Respawn Entertainment og laget «Titanfall» med Electronic Arts med på laget som utgiver.

Electronic Arts endte til slutt opp med å kjøpe hele studioet i 2017, som i fjor hadde kjempesuksess med «Apex Legends» og nylig med «Star Wars Jedi: Fallen Order».

Nå kommer beskjeden om at sjefen i Respawn Entertainment, Vince Zampella, bytter jobber internt.

Han tar nå over jobben som sjef for DICE LA – et studio som ble opprettet i 2013 for å hjelpe med «Battlefield»-utvikling.

Det skal de nå slutte med, hvor i et intervju med LA Times avslører Zampella at de har helt andre planer for studioet.

Ifølge Zampella vil de trolig bytte navn på studioet og skal jobbe med egne spill.

- Jeg tror at å bytte navn er viktig for å vise folk at «hey! Kom for å jobbe her. Vi kommer til å lage fantastiske ting».

Det nye studioet blir helt frittstående og vil ikke ha noe offisielt samarbeid med verken Respawn Entertainment eller DICE Stockholm.

Ifølge EA-sjefen Laurie Miele skjer dette nettopp fordi de vil at studioet skal gå fra å være et støttestudio til å bli et fullblods studio som lager egne spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3