Amerikanske myndigheter skal starte undersøkelser rundt loot box-problematikken

Senator ba om redegjørelse under kongresshøring.

28. november 2018 17:29

(PressFire.no): Den føderale handelskommisjonen FTC i USA sier nå at de skal se nærmere på loot box-problematikken i dataspill.

Det kommer frem av en kongresshøring i dag, hvor FTC-sjef Joe Simons var tilstede. Høringen gikk egentlig ut på personvern, men tok også for seg andre elementer.

Det var her senator Maggie Hassan fra New Hampshire stilte spørsmål rundt loot boxes til Simons.

- Loot boxer er nå en endemisk sykdom i spillindustrien og er til stede i alt fra mobilspill til storbudsjettsutgivelser, sa Hassan.

Hun forklarte for kongressen at loot boxer i spill vil omsette for 50 milliarder dollar (430 milliarder kroner) innen 2022, og la fram bekymringer for at barn spiller spillene hvor disse loot boxene blir markedsført.

- Loot boxer har nære bånd mot gambling, sa senatoren, og la fram tall fra Storbritannia, hvor det nylig ble klart at 30 prosent av barn under 16 år hadde kjøpt loot boxer.

- Det er på tide at FTC undersøker disse mekanismene for å passe på at barn blir beskyttet nok, og for å lære opp foreldre om mulig avhengighet og andre negative konsekvenser slike spill har. Kommer FTC til å undersøke dette nærmere og holde oss underrettet, spurte Hassan FTC-sjefen.

«Ja» var det korte svaret fra FTC-sjefen.

Til Polygon skriver spillutviklernes bransjeorganisasjon ESA via en uttalelse at loot boxer ikke er gambling, og nevner de «forsterkende» effektene disse har, litt vel mange ganger.

- Loot boxer er én måte spillerne kan forsterke opplevelsen som dataspill kan gi. I motsetning til påstandene er ikke loot boxer gambling. De har ingen ekte verdi, spillere får alltid noe som forsterker opplevelsene deres, og de er helt valgfri å kjøpe. De kan forsterke opplevelsen til de som velger å bruke dem, men har ingen påvirkning på de som velger å ikke gjøre det.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3