Amerikansk politi etterforsket mulig skoleskytter etter «Smash Bros.»-logo dukket opp på en tavle

Men det var bare noen som gledet seg til det nye spillet...

6. desember 2018 13:16

(PressFire.no): Alarmen gikk hos flere studenter og foreldre på en skole i USA denne uka etter at noen hadde tegnet en spillogo på en tavle.

I et brev sendt ut til alle elever og foresatte, og postet på Twitter, ble et rykte om en potensiell skyteepisode adressert:

For noen hadde på en tavle i et klasserom skriblet «7. desember, tid for

».

Dette ble oppfattet av enkelte elever som en trussel, og flere trodde en potensiell skoledrapsmann hadde tegnet et kikkertsikte – med dato for en eventuell skoleskyting.

Skolens administrasjon skal ha fått inn flere tips om saken, og valgte å gå til politiet – som så etterforsket det hele og sendte ut brevet.

I brevet forklares det for skremte foreldre at skribleriet slett ikke viser et kikkertsikte, men rett og slett logoen til «Super Smash Bros.»-serien – hvor det nyeste spillet i serien har lansering i morgen.

- Situasjonen ble etterforsket sammen med politiet. Symbolet ble funnet å være symbolet til et dataspill som skal lanseres 7. desember. Skriveriet på tavlen var bare en forventning til spillets utgivelse.

- Fra dette begynte ryktene å spre seg, og økte i omfang til noe større og større. Flere av avskuddene til ryktet ble rapportert til politiet og administrasjonen. Med all informasjonen vi har, har det blitt bestemt at det aldri har vært en trussel, bare en misforståelse rundt beskjeden om dataspillet.

Her er forøvrig «Smash Ultimate»-logoen til sammenligning:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3