Amazon annonserer «Ringenes Herre»-MMO

Men ikke knytta til tv-serien.

11. juli 2019 13:42

(PressFire.no): Det har tidligere kjent at kinesiske Leyou Technologies inngikk en avtale med Middle-earth Enterprises om å utvikle et såkalt free-to-play-spill basert på «Ringenes Herre».

Nå kunngjør Amazon Game Studios at de også er innlemmet i avtalen.

Amazon har som kjent også en tv-serie basert på «Ringenes Herre» i produksjon, men det påpekes spesifikt i annonseringen at de ikke hører sammen.

Utviklingen skal være et samarbeid på tvers av studioene – både til pc og konsoll, og fra Amazon sin side er det folka bak det massive onlinespillet «New World» som har tatt på seg oppdraget.

- Tolkien’s Middle-Earth er et av tidenes mest innholdsrike fiktive univers og det gir de erfarne MMO-utviklerne våre, sammen med studioet som utvikler «New World», en fantastisk mulighet til å leke og skape, heter det fra Christoph Hartmann fra Amazon Game Studios.

Det er også Amazon som skal stå for distribusjonen i mesteparten av verden, foruten Kina. Der er det Leyou som skal levere spillet.

Det er sannsynligvis fordi det er vanskelig å få spillet godkjent av Kinas variant av kulturdepartementet, noe blant annet også Tencent har spesialisert seg på.

Foreløpig er en utgivelsesdato helt ukjent, i tillegg til hvilken del av «Ringenes Herre» spillet vil ta for seg.

Det hører med til historien at «The Lord of the Rings Online» fremdeles er i drift.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3