- «Amalur»-studioet i fare

Staten har grepet inn.

15. mai 2012 14:08

(PressFire.no): Det amerikanskje spillstudioet, 38 Studios slapp i februar sitt første prosjekt – rollespillet «Kingdoms of Amalur: Reckoning».

Spillet fikk relativt gode anmeldelser og etter slippet gikk det umiddelbart inn på førsteplass på salgslistene i Storbritannia. Endelig salgsresultat er ukjent.

Likevel er studioet nå visstnok i økonomiske problemer og staten har grepet inn for å hjelpe, ifølge Provedencejournal.com.

- Sjekker situasjonen

Guvernør Lincoln Chafee i Rhode Island skal ha bekreftet at han nå er koblet inn for «å sjekke den finansielle situasjonen» og for «å beskytte pengene til en skattebetaler».

Ifølge artikkelen skal staten ha hjulpet studioet ved å stille som garantist for et lån på 75 millioner dollar, og har derfor interesser i at spillselskapet holder seg flytende.

- Vi gjør alt som er mulig, som jeg ville gjort for alle selskaper i Rhode Island, skal han ha sagt i forbindelse med prosessen.

Skrinla planer om et onlinespill

Foreløpig skal spillstudioet fremdeles være i sving og de ansatte møter opp på jobb som vanlig.

38 Studios hadde opprinnelig planer om å lage et massivt onlinespill, men valgte til slutt å legge grunnlaget for et onlinespill med «Kingdom of Amalur: Reckoning».

Selve studioet ble grunnlagt av baseballstjernen Curt Schilling, som fikk med seg rollespillegenden Ken Rolston, fantasy-forfatteren R.A. Salvatore og tegneserieskaperen Todd MacFarlane. 

«Kingdom of Amalur: Reckoning» ble sluppet til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 9. februar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3