«Alle» sagt opp i «Dear Esther»- og «Everybody’s Gone to the Rapture»-studioet

Tar pause.

25. september 2017 12:12

(PressFire.no): Det britiske spillstudioet The Chinese Room, som blant annet har stått bak «Dear Esther», «Everybody’s Gone to the Rapture» og «Amnesia: A Machine for Pigs» har sagt opp alle utviklere.

Kun de tre grunnleggerne forblir i studioet, det skriver sjefen Dan Pinchbeck i et blogginnlegg.

Helse og økonomi

Ifølge Pinchbeck var det en kombinasjon av flere faktorer som gjorde at de har sett seg nødt til å kvitte seg med ansatte. Pinchbeck skal blant annet ha fått problemer med helsa i juni, noe som har gjort at spillutviklerne tenkte gjennom ett og annet.

Økonomisk press, stress på slutten av et spill og helseproblemer skal være blant utfordringene.

Han skriver også at de måtte kvitte seg med utviklerne helt på slutten av det nylig slupne virtuell virkelighet-spillet «So let Us Melt», noe som også er grunnen til at de ikke har åpnet opp om oppsigelsene før nå.

- Det føltes ikke rettferdig for noen, spesielt ikke dem som hadde brukt et år på å jobbe på spillet, for å ha lanseringen bli overskygget av nyheter om at studioet stenger, skriver han og mener det er grunnen til at de har holdt tilbake informasjonen om oppsigelsene.

Veien videre

Pinchbeck bedyrer nå at de tre gjenværende i studioet skal jobbe med prosjektet videre, og mener de har en klar plan for veien videre.

- Er dette slutten for The Chinese Room, spør han og svarer selv «nei, det tror jeg ikke.»

- Men det er slutten på et kapittel, og vi håper at dere er tålmodige mens vi finner ut hva som skjer videre.

Spillet de nå skulle jobbe med har blitt døpt «The 13th Interior», som tidligere var kjent som «Total Dark».

«Total Dark» ble kunngjort i april 2016, men allerede i juli samme år kom beskjeden om at utviklingen går treigt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3