«Alle» PS4-spill vil kunne spilles på Vita

Sony krever støtte.

30. mai 2013 11:27

(PressFire.no): I går kom ryktene om at ett av kravene Sony stiller til utviklingen av PlayStation 4-spill, er støtte for såkalt remote play for håndholdtkonsollen PlayStation Vita.

Nå bekrefter Sony-spillsjefen, Shuhei Yoshida, dette via Twitter:

- Ja, det er sant, med mindre spillet krever spesifikk maskinvare. Det blir fantastisk å spille PS4-spill på PS Vita, skriver sjefen når han blir konfrontert med ryktene.

Streaming i stua

Systemet gjør det mulig å ta med deg spillet fra tv-en og over på PlayStation Vita-konsollen, men i hovedsak innenfor ditt eget hjem. Ikke ulikt funksjonen Wii U har blitt kjent for, hvor du med et knappetrykk kan ta med deg spillet fra tv-en og over på den trykkfølsomme skjermen på kontrolleren.

Dette betyr imidlertid ikke at du kan skru av hovedkonsollen, for spillet kjører i hovedsak på PlayStation 4-konsollen. Det er kontrollfunksjoner og videobilde som sendes via det trådløse nettet, en teknikk som også brukes i strømmetjenestene Gaikai og OnLive.

Sony kjøpte Gaikai i fjor sommer, og strømmeteknologien skal i gradvis større grad bli brukt i flere Sony-produkter.

Gammel kjenning blir bedre

Remote play-funksjonen er ikke ny og har allerede eksistert på PlayStation 3 og PSP/Vita i noen år, men teknikken som brukes i PS4 og Vita skal blant annet ifølge teknologisiden Digital Foundry være kraftig forbedret.

Noen spill får imidlertid fritak fra Sony om å implementere løsninger – de spillene som tar i bruk bevegelseskameraet PS4 Eye.

For selv om Vita-en har innebygget kamera, er den ikke rustet med samme sporingsteknologi som PS4-kameraet. I tillegg vil nok opplevelsen bli ganske upraktisk.

Foto: Illustrasjon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3