– Aldri før har slavearbeidets kjedsommelighet vært så «ut av en annen verden»

Her er simulatoren hvor du skal spa kull på et romskip.

27. oktober 2014 14:05

(PressFire.no): Det er ikke måte på hvor viktig det er for utviklerne bak «Cole» å presisere at deres spill ikke handler om noe annet enn å spa kull.

– Jeg forstår egentlig ikke hvorfor du leser videre når jeg har forklart hele spillet i tittelen, heter det i et innlegg på indiegamemag.com.

Men likevel klarer han ikke å la være å fortelle:

– «Cole» er et spill hvor du er en klone av et utenomjordisk vesen som spar kull inn i ovnen på S.S. Spaceship fram til du dør av alder, eller om du er heldig; hjerteinfarkt som ung.

ikke

Viser alt du får gjøre

På spillets folkefinansieringsside viser de flere ting du ikke får lov til å gjøre i spillet, fordi det faktisk bare handler om å spa kull. Vi aner en tone av ironi i innsalget av spillet.

Det forklares også at det er handlingen i verdensrommet som skiller det fra andre kull-spade-simulatorer på iOS.

– Aldri før har slavearbeidets kjedsommelighet vært så «ut av en annen verden», skriver skøyerne.

Begynte som et skoleprosjekt

Spillet skal ha fått sin fødsel på skolebenken og var del av USCs Gamepipe-program. Nå er skoletiden over og en liten gruppe med tidligere studenter har tatt med seg spillet videre.

Ifølge utviklerne skal bare en fjerdedel av «Cole» være ferdigutviklet og de estimerer at det vil ta seks måneder før spillet er ferdigutviklet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3