Advarer mot «Xbox 720»-svindel

- Ikke gi fra deg personlig informasjon.

14. mars 2013 13:56

(PressFire.no): Etter at Sony valgte å avsløre PlayStation 4 i forrige måned, er mange nå spent på å høre om Microsofts nye Xbox.

Konsollen kan ifølge ryktemølla bli vist på et arrangement den 26. april.

Det har dukket opp flere nettsider den siste tiden som lokker med at du kan bli en av de første til å teste «Xbox 720».

Som en del av prosessen blir du bedt om å gi fra deg litt informasjon …

- Alle sider som tilbyr å melde seg på for å teste «neste Xbox» er falske.

- Ikke gi dem personlig informasjon – det er svindel, skrev Microsofts Larry Hryb på Twitter i går.

Det verserer forøvrig en lignende PlayStation 4-svindel på Facebook, som lokker med muligheten til å teste den nye Sony-maskinen.

«»

Forsøk på Halo-svindel

Microsoft, og andre underholdningsprodusenter, blir ofte ofre for slike svindelforsøk. Målet kan være å få spill-id’en til Xbox-en din, en epostadresse eller passord.

Åpenbart er det svært risikabelt å dele slik informasjon. Opplysningene kan bli brukt i såkalte phising-forsøk som i verste fall kan føre til kredittkortsvindel.

Microsoft tok affære i fjor. Flere nettsider, med bakmenn som oppga å representere Microsoft, lokket da med muligheten til å få en tidlig test av storspillet «Halo 4».

Kledd med offisielle logoer, skjermbilder og med et domene som fremsto troverdig, fikk Microsofts advokater raskt stengt minst en av sidene gjennom å klage saken inn for National Arbitration Forum.

Nye konsoller før jul

Microsoft har foreløpig ikke sagt noe offisielt om en ny Xbox, men ryktene har selvfølgelig florert i mange måneder. Et av de mest omstridte ryktene er at Microsoft angivelig leker med tanken om å integrere en bruktspillsperre.

Det jobbes visstnok med en ny og forbedret versjon av Kinect-kameraet.

Utviklerkilder som snakket med Computer and Videogames påstår at PlayStation 4 har litt kjappere minne under panseret, mens den nye Xbox-en kan ha større fokus på «nytte og innovasjon».

Samme kilde mener den nye Xbox-en kan komme på markedet før PlayStation 4.

Sony sa på sin PS4-avduking i New York at de skal lansere den nye konsollen før jul. Det er fortsatt ikke bekreftet om det innebærer alle de store markedene – eller om vi i Europa må belage oss på å vente til 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3